Antena 3 CNN Politică Tudose, despre sondajul pentru prezidențiale: „Noi vom avea un candidat serios. Ciucă nu cred că a pus suficiente panouri cu ostașul”

Tudose, despre sondajul pentru prezidențiale: „Noi vom avea un candidat serios. Ciucă nu cred că a pus suficiente panouri cu ostașul”

mihai tudose
Mihai Tudose spune că „oamenii așteaptă campania, să vadă care sunt ofertele și care dintre ele sunt serioase”. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Bianca Chirilă    |    05 Aug 2024   •   22:41

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3 CNN, referitor la cel mai nou sondaj care arată intențiile de vot ale românilor pentru viitorul președinte, că „e o fotografie a unui moment” și că oamenii așteaptă să vadă care sunt ofertele, adăugând că PSD va avea un candidat serios. În ceea ce privește rezultatul lui Nicolae Ciucă, social-democratul crede că „nu au fost suficiente panouri cu ostașul” și că ar trebui „să pună mai multe”.

„E o fotografie a unui moment. Oamenii așteaptă campania, să vadă care sunt ofertele și care dintre ele sunt serioase. Noi vom avea un candidat serios și alea nu sunt scoruri care pot rămâne. Oamenii indeciși se vor decide. Partidele se vor mobiliza și votul pe partid se va duce și spre candidat. Cred și într-o spirală a tăcerii. Deocamdată, lumea mai tace un pic și spune „nu știu, mă mai gândesc”. Mi se pare cam mult 50% (n.r. - numărul românilor chestionați în sondaj care au răspuns că sunt „indeciși”). Când începe afișajul oficial lumea va decide, va alege între doi, trei candidați”, a explicat Mihai Tudose.

Mihai Tudose a fost întrebat și despre rezultatul obținut de Nicolae Ciucă în sondaj.

„Nu cred că au fost suficiente panouri cu ostașul. Trebuia să pună mai multe, e un bun început, cred că ar trebui să mai pună”, a mai spus Tudose.

Europarlamentarul PSD a mai adăugat că strategia PSD-ului e să câștige alegerile.

În ceea ce privește Coaliția, Tudose a explicat că nu „e foarte armonie”, dar că „e important să lucreze Guvernul”.

„Vin alegerile, e normal să înceapă încăierarea”, a mai spus el.

De asemenea, Tudose a mai adăugat că după alegeri și-ar dori o guvernare social-democrată.

„Sunt șanse să continue Coaliția și după alegeri. Ne-am dori să avem o guvernare social-democrată, așa cum și ei au dreptul să-și dorească o guvernare liberală. Sunt mult mai multe șanse să avem o guvernare de stânga față de una de dreapta”, a mai explicat Tudose.

În ceea ce privește negocierile dintre Nicolae Ciucă și Partidul Curaj pentru alianța de dreapta, Tudose a explicat că „colegii lor de la guvernare știu foarte bine că nu au cum să guvernze cu un pol de dreapta”.

„Să fim sinceri cu viața. Știu foarte bine colegii noștri de guvernare că nu au cum să guverneze cu un pol de dreapta. I-au păcălit pe toți până acum, și pe USR. Au o țintă, să-i păcălească pe toți să-i susțină la președinție și după mai văd ei cum fac. E poezie pură”, a conchis Mihai Tudose la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close