Antena 3 CNN Politică Ciucă a început negocierea pentru alianța de dreapta cu Partidul Curaj. Cosette Chichirău: După alegeri să nu mai avem PSD la guvernare

Ciucă a început negocierea pentru alianța de dreapta cu Partidul Curaj. Cosette Chichirău: După alegeri să nu mai avem PSD la guvernare

INQUAM_Photos_George_Calin cosette chichirau in parlament
Cosette Chichirău a discutat luni cu Nicolae Ciucă, la Parlament. Foto: INQUAM Photos/George Călin
de Robert Kiss    |    05 Aug 2024   •   15:03

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut luni o primă discuție despre coagularea unui pol de dreapta cu președinta Partidului Curaj, Cosette Chichirău. „Domnul Ciucă îți dorește o guvernare de dreapta după aceste alegeri parlamentare”, a declarat Chichirău, la finalul discuțiilor.

„Avem discuții despre un proiect de dreapta, nu există acum detalii despre structura parlamentară sau candidat la prezidențiale. Este doar o discuție preliminară pentru a vedea cum putem după alegerile parlamentare să nu mai avem PSD la guvernare”, a spus Chichirău reporterilor, la finalul discuțiilor cu Ciucă.

Întrebată dacă liderul PNL s-a arătat deschis să scoată PSD de la guvernare, Chichirău a răspuns: „Absolut, asta este înțelegerea mea, că domnul Ciucă își dorește o guvernare de dreapta după aceste alegeri parlamentare. Discuția noastră este despre un proiect de dreapta. Matematica alegerilor ne va arăta dacă avem succes. Avem nevoie de discuții să vedem dacă PNL, USR și partidele mai noi pot intra într-un astfel de proiect.”

„Nu a fost vorba de susținere pentru funcții. Urmează și alte discuții cu USR și partidele noi care captează un electorat de dreapta. Nu există un proiect dacă nu există majoritate. Majoritate de dreapta nu se poate forma fără PNL, USR și alte partide”, a mai spus președinta Partidului Curaj.

Săptămâna trecută, Nicolae Ciucă spunea că a deschis dialogul cu forţele politice de dreapta cu privire la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

„Am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta. Partidul Naţional Liberal este cea mai puternică forţă politică de dreapta din România şi atunci disponibilitatea la dialog este către toate forţele politice de dreapta”, a spus Ciucă, la sediul central al PNL, întrebat dacă va sta la masă cu Elena Lasconi, Ludovic Orban şi cu alţi lideri ai partidelor de dreapta.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit sâmbătă seara, în exculsivitate la Antena 3 CNN, despre o posibilă reorientare a liberalilor și posibile noi alianțe cu USR, REPER, PMP si Forța Dreptei. „Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia sau ceea ce a adunat dreapta”, a declarat liderul PNL, care spune că agenda liberalilor ar putea fi „îmbrățișată” de partidele de dreapta.

„Noi avem o agendă reformistă. Considerăm că după 35 de ani, România are nevoie de reforme profunde. Dacă PSD este capabil să facă aceste reforme, putem sta de vorbă. Deocamdată, cei care au anunțat reforme similiare din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, economic și multe altele, au fost cei din dreapta eșicherului politic. Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia sau ceea ce a adunat dreapta. Noi avem o agendă pe care o punem pe masă. Suntem convinși că forțele de dreapta o vor îmbrățișa, fie că vorbim despre REPER-ul domnului Cioloș, fie că vorbim despre USR-ul doamnei Lasconi și a domnului Drulă, fie că vorbim despre PMP sau Forța Dreptei”, susține Rareș Bogdan.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close