Antena 3 CNN Politică STENOGRAME Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Cartea a plecat astăzi la editură. Rareș Bogdan: 100 de lideri au refuzat să atace PSD

STENOGRAME Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Cartea a plecat astăzi la editură. Rareș Bogdan: 100 de lideri au refuzat să atace PSD

ID268399_INQUAM_Photos_George_Calin (1)
Liderii PNL au discutat, luni, despre războiul cu PSD. Foto: INQUAM Photos/George Călin
de Xenia Croitoru    |    Cătălina Mănoiu    |    12 Aug 2024   •   15:31

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a anunțat, luni, pe liderii PNL, în ședința BPN al partidului, că memoriile sale, ”Un ostaș în slujba țării”, care a provocat un adevărat război cu partenerii de la PSD la finalul săptămânii trecute, ”a plecat astăzi la editură”. ”Doar pentru informarea dumneavoastră vă pot spune că astăzi cartea a plecat la editură, motiv pentru care este important să știți lucrul aceasta, pentru că, probabil, nevorbind prea mult despre lucrul acesta, și dumneavoastră aveați nevoie de această confirmare”, a spus Ciucă. 

În aceeași ședință, Rareș Bogdan a prezentat o monitorizare a parlamentarilor PNL care au refuzat să reposteze pe paginile lor de pe rețelele sociale mesajele lui Nicolae Ciucă, din care reiese că sunt peste 100 de liberali care nu au contra-atacat PSD, în replică la atacurile social-democraților de la finalul săptămânii trecute.

Nicolae Ciucă:

”Este un moment pe care am considerat necesar să îl punem în valoare chiar dacă e o perioadă de vacamnță și oamenii și-au făcut un calendar propriu. Există un angajament fță de activitatea în filiale, lucru pe care l-am constatat în filialele în care am fost în zilele acestrea, vreau să le mulkțumesc tuturor pentru modul în care s-au desfășurat ativitățile, Sălaj, Bistrița, maramureș, Cluj și chiar a fost un lucru foarte bun pentru că am putut să stăm de vorbă, să discutăm pe îndelete planurile noastre de viitor astfel încât să fie puse în mișcare toate curele de transmisie. Este cel mai important, activitatea fiecărei filiale în jos.

Este un context important pentru că ați văzut că în momentul în care am intrat pe problemele reieșite de la Spitalul Pantelimon s-a generat o reacție cât se poate de firească din partea partenerilor noștri de Coaliție, încercând în fel și chip să abată atenția de la acest subiect, iar în comunicare au folosit toate mijloacele să ducă cumva vina către noi și faptul că am încercat noi să mușamalizăm aspectele reieșite din subiectul cărții. Nu am niciun fel de problemă, înțeleg foarte bine care este targetul lor pe acest subiect, am trebut părin lupte mult mai grele decât astfel de atacuri, astfel încât nu avem a ne intimida. Doar pentru informarea dumneavoastră vă pot spune că astăzi cartea a plecat la editură, motiv pentru care este important să știți lucrul aceasta, pentru că, probabil, nevorbind prea mult despre lucrul acesta, șți dumneavoastră aveați nevoie de această confirmare. 

Totodată am văzut atacuri venind din toate direcțiile, și din stânga, și din dreapta, motiv pentru care așa cum am văzut din filiale și din discuțiile pe care le-am avut cu dumneavoastră la telefon a reieșit acea explozie de orgoliu și cred că aceste atacuri ne mobilizează. Cred că domnul Blaga, dacă îmi aduc aminte, lăsați-ne să ne atace toți că atunci știm ce avem de făcut și ne mobilizăm. Și eu zic la fel, lăsați să ne atace toată lumea că avem capacitatea, avem oamenii și avem motivele penteu care să ne mobilizăm”

”Dacă crede cineva ca poate sa fie deputat sau lider de filială dar să se și pupe pe bot cu PSD, se înșeală”

Rareș Bogdan:

”După cum știți, președintele partidului a fost ținta unor atacuri din partea partenerilor de guvernare și în urma discuțiilor cu colegii mei din conducerea executivă și accesând grupurile comune pe care suntem cu toții atacurile în cascadă la adresa președintelui, să încercăm în contrapondere prin poziții asumate, poreluarea postărilor președintelui Ciucă, respectiv asumarea unor poziții critice

Am aici monitorizarea realizată care nu arată deloc bine. Din 120 doar doar douăzeci, și atuncoi întrebrea mea este dacă ceilalți 100 nu intră în această ecuație. Miniștrii, cei 9, ies din această monitorizare, dar întrebarea mea este extrem de directă: Nefiind implicat în bătălia pentru parlamentare pot să fiu și voi fi foarte critic si dur cu propunerile de blocare a unor persoane pe liste pentru că nu vreau să fiu nici președinte, nici candidat la președinție, nici primar așa că o să-mi permit să fiu cât se poate de al dracului în perioada următoare, și vreau să vă întreb pe cei 100 de deputați și senatori care nu ați participat la această acțiune a partidului dacă mai doriți sau nu să fiți pe listele de deputați și senatori. S-ar putea ca dorințele voastre să fie să vă retrageți, să faceți business, să vă ocupați de creșterea nepoților, copiilor, puteți să faceți înconjurul pamantului in 80 de zile si atunci înteleg de ce nu ați raspuns la solicitarea noastră de blocare a atacurilor mârșave la adresa PNL de tipul domnului Zetea, de tipul domnului Mina. (...) Dacă crede cineva ca poate sa fie deputat sau lider de filială dar să joace subteran, să joace ca un crocodil, fără să iasă la iveală, eventual, să se și pupe pe bot cu PSD, fără să iasă în niciun fel la bătaie, nici la organizare, nici la susținerea candidaturii la prezidențiale, se înșeală”

Nicolae Ciucă: ”Am avut o reacție vulcanică și apoi toată lumea a intrat în adormire. Nu, de aici Înainte până pe 8 decembrie totul trebuie să fie un vulcan care își intră în fumegare, după ce arunca lava abia pe 9 decembrie”

Teodor Stolojan: Într-adevăr, președintele trebuie susținut, trebuie respinse atacurile. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close