Antena 3 CNN Politică Ponta spune care este cea mai mare problemă a lui Ciolacu: „E prim ministru, singur pe teren, că Iohannis e în vacanţă"

Ponta spune care este cea mai mare problemă a lui Ciolacu: „E prim ministru, singur pe teren, că Iohannis e în vacanţă"

Victor Ponta - antena 3 cnn
Victor Ponta, fost premier al României. Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    01 Sep 2024   •   19:41

Victor Ponta, fost premier al României şi fost preşedinte al PSD, a vorbit la Antena 3 CNN despre candidații la alegerile prezidențiale din acest an. În legătură cu Marcel Ciolacu, el a spus că e de părere că marea problemă este că deţine funcția de prim-ministru şi toate problemele Guvernului cad pe el, mai ales că preşedintele Klaus Iohannis este încă în vacanțe. 

„Când ești la guvernare, n-ai cum să nu-ți apară probleme. Și întotdeauna de vină sigur pe cel de la guvernare. Au mai întrebat, domnule, care e cea mai mare problemă a lui Ciolacu? Eu cred că e cel mai bun candidat Ciolacu, dar marea problemă e că-i prim-ministru și că orice se întâmplă rău în România, până la urmă se descarcă cumva spre Guvern.

La fel s-a întâmplat cu Adrian Năstase sau cu mine. Nu, nu cred că  sunt orchestrate (n.r. scandalurile din ultima vreme care au vizat mai ales spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti)? Dar, faptul că a rămas singur (n.r Marcel Ciolacu) cumva pe teren... Iohannis e de mult plecat în vacanță, dar pe banii noștri. E un risc, e și cel care rezolvă lucruri, dar e și cel care le duce pe toate. Zarurile s-au aruncat, gata", a spus Victor Ponta, la Antena 3 CNN.

Ciolacu spune în ce condiții e dispus să piardă alegerile prezidenţiale: „Dacă va face bine României, nu voi avea nicio reţinere"

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că va fi un preşedinte al României care va fi prezent pe teren, va interveni atunci când se încalcă regulile și consideră că preşedintele ţării nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică cu premierul, scrie Agerpres. Mai mult, Ciolacu a explicat că, în cazul în care, în perioada de campanie electorală, va fi nevoit să ia o decizie care l-ar putea costa funcția de preşedinte, dar ar aduce beneficii României, nu va avea nicio reținere să o facă.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Gândul.ro, dacă va fi un preşedinte jucător în cazul în care va fi ales în această funcţie de români.

"Voi fi un preşedinte care va fi pe teren, care va interveni dacă se încalcă regulile. Voi fi un preşedinte care va sta lângă prim-ministru indiferent din ce partid va face parte, pentru că România are nevoie în următorii ani de dialog, atât intern cât şi extern. E o perioadă în care România va trebui să facă reforme pentru a accede la OECD, e perioada când vor fi cele mai mari investiţii din sistemul public. România, anul viitor, va ajunge la 10% investiţii din PIB", a spus Ciolacu.

Acesta a adăugat că în perioada următoare preşedintele nu trebuie să aibă toată puterea şi nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică cu premierul.

"Puterea trebuie împărţită, mai ales în următorii ani prin care va trece România. (...) Dacă în perioada de campanie electorală voi fi nevoit să iau o decizie care mă va duce să pierd funcţia de preşedinte, dar va face bine României, nu voi avea nici cea mai mică reţinere (să o iau - n.r.)", a afirmat Marcel Ciolacu. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close