Antena 3 CNN Politică Ciolacu: Acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembrie. În viitor, eu nu văd altă coaliţie decât cea cu PNL

Ciolacu: Acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembrie. În viitor, eu nu văd altă coaliţie decât cea cu PNL

marcel ciolacu si nicolae ciuca aplauda
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
de Ioana Coman    |    26 Aug 2024   •   12:38

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembie şi a precizat că nu vede în viitor altă coaliţie decât cu Partidul Naţional Liberal.

„Acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembrie. După data de 21 decembrie, România, cum e normal, va avea un nou guvern. Din punctul meu de vedere, fiindcă e normal să faci o proiecţie, fiindcă avem şi buget de aprobat şi eu mi-aş dori totuşi să aprobăm bugetul după alegeri imediat cu actualul guvern şi cu actualul parlament, din punctul meu de vedere pe data de 23 decembrie va fi învestit noul guvern.

La cum au arătat lucrurile și făcând o comparație cu cum au arătat lucrurile într-o guvernare exclusiv de dreapta, din punctul meu de vedere, în viitor, eu nu văd altă coaliție de guvernare decât cu Partidul Național Liberal”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum va mai continua această Coaliție, având în vedere replicile acide dintre reprezentanții săi, premierul a răspuns:  „Nu vreți să lăsăm întâi românii? Nu s-a înjurat nimeni”.

„Aduceți-vă aminte, când aveam o guvernare de dreapta, cu miniștrii USR care nu veneau la serviciu, cum refuzau, ce scandaluri erau, cum s-a format acest Guvern, s-a tras din fes. Liderul PNL de atunci a spus că au pus nume, au pus portofoliile într-un fes și l-au tras. Eu cred că e o diferență imensă între actualul guvern și guvernul de dreapta”, a mai spus premierul.

Întrebat, de asemenea, dacă și-ar dori un tur doi al alegerilor prezidențiale alături de liderul PNL Niolae Ciucă, Ciolacu a spus că „acest lucru îl vor decide românii”.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close