Antena 3 CNN Politică Mesajul lui Klaus Iohannis pentru moldoveni, după rezultatul la limită al referendumului

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru moldoveni, după rezultatul la limită al referendumului

klaus iohannis si maia sandu
Preşedintele Iohannis și Maia Sandu, în timpul celei mai recente vizite la Chisinău. FOTO: Hepta
de A.D.    |    21 Oct 2024   •   16:07

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, luni, un mesaj pentru cetățenii Moldovei după ce referendumul pentru aderarea la UE a fost validat la câteva mii de voturi distanță de o opțiune anti-europeană. ”Destinul Moldovei trebuie decis doar de cetățenii săi!, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație postată pe platforma X.

”Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova și pentru susținerea populară exprimată în favoarea dnei Președinte Maia Sandu şi a valorilor democratice”, a mai spus Președintele României. 

Preşedintele în funcţie, Maia Sandu şi contracandidatul său Alexandr Stoianoglo ajung în turul doi ala alegerilor, după votul exprimat, duminică, de cetățenii Moldovei. Alegătorii au fost, de asemenea, în situația de a decide dacă își doresc în mod clar să meargă înainte pe traiectoria proeuropeană sau dacă rămân captivi influenţei ruseşti. Este un moment extrem de tensionat pentru ceea ce priveşte parcursul european al Moldovei. Au mai rămas de numărat câteva mii de voturi pentru referendum care ar putea face diferenţa, aproape toate sunt din diaspora.

Care este rezultatul votului pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul de aderare la UE, ciți în live-textul Antena3.ro. 

×
Parteneri
x close