Antena 3 CNN Politică Liderii PNL răspund atacurilor PSD: „Comunişti”. „PSD nu se va schimba niciodată”

Liderii PNL răspund atacurilor PSD: „Comunişti”. „PSD nu se va schimba niciodată”

florin roman hepta
Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, răspunde atacurilor PSD. Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Milena Niță    |    24 Aug 2024   •   13:30

Vicepreşedintele PNL Florin Roman, alături de Gigel Ştibu şi Siegfried Mureşan, au reacţionat sâmbătă la atacurile PSD făcute de la congres şi spun, în replică, că social-democraţii sunt nişte „comunişti”, iar „partidul lor nu se va schimba niciodată”.

Florin Roman reacţionează la criticile formulate la adresa liberalilor la Congresul PSD, unde Marcel Ciolacu va fi validat drept candidat pentru Cotroceni, declarând că „a început sfârşitul politic al lui Marcel Ciolacu!” şi că este „un congres, aşa cum le place comuniştilor, cu un singur candidat”. 

El consideră că acest congres e doar despre PSD şi că nu aduce nimic bun pentru România. 

Roman subliniază că AUR nu a fost vizat de critici în diiscursurile la congres, ceea ce, în opinia sa, este „semn că blatul cu extremiştii este la vedere”. „O grămadă de fanfaroni ai adulaţiei supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea!”, spune Florin Roman.

„A început sfârşitul politic al lui Marcel Ciolacu! Un congres, aşa cum le place comuniştilor, cu un singur candidat, pentru că ei întotdeauna au avut nevoie de un tătuc, fie că îl chema Nicolae Ceauşescu, fie că îl chema Ion Iliescu! 

Ziua de azi este doar despre cum va arăta PSD, după ce Ciolacu pierde tot. O grămadă de fanfaroni ai adulaţiei supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea! 

Totul despre setea lor de putere, nimic despre oameni! Atacuri, jigniri, mizerii lansate de socialiştii de caviar, care îşi fac campanie cu avioane private!”, a reacţionat, sâmbătă, Florin Roman pe Facebook.

El subliniază că mai mult a râs la atacurile lui Sorin Grindeanu, pe care îl numeşte „tătucul Ordonanţei 13, singurul premier PSD demis de propriul partid, prin moţiune de cenzură”.

„Vorbea de miere şi de viespi :)) Serios? Eu credeam că de propriul lui portofel! Acest congres este doar despre ei, nimic bun pentru România! Este de datoria fiecărui om de dreapta din această ţară să ne opunem unui partid, avid de putere.

Au reuşit performanţa să ne ducă pe locul 1 în Europa la inflaţie, fac praf finanţele României, au încercat să naţionalizeze Pilonul 2 de pensii, să mărească taxe şi impozite, dividente, TVA, pentru a distruge mediul privat şi pentru a duce banii în ajutoare sociale! PSD este soluţia toxică pentru România!”, comentează Roman.

„Nimic despre AUR, semn că blatul cu extremiştii este la vedere. 50 de voturi pe secţie de votare, pentru Simion de la primarii PSD este doar o simulare? Doar PNL poate bate PSD! Şi o vom face!”, remarcă liderul liberal.

Referitor la Marcel Ciolacu, Roman spune că întreaga viaţă a acestuia „e o impostură crasă”.

„Un asemenea om nu va fi niciodată un preşedinte al României! Te-au păcălit ai tăi, Marcele! Vorba cântecului: Unde mergi tu mielule/ La tăiere, domnule!””, afirmă Florin Roman în finalul mesajului.

Siegfried Mureşan (PNL): PSD nu se va schimba niciodată

Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL) reacţionează la criticile de la congresul PSD, afirmând că PSD-ul nu se va schimba niciodată. 

„PSD = PSD

PSD-ul nu s-a schimbat niciodată, PSD-ul nu se va schimba niciodată. 

Congresul de astăzi mi-a adus aminte de PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004 și de PSD-ul lui Victor Ponta din 2014.

Una dintre metodele lor a fost mereu a pretinde ceea ce nu sunt. 

Să spună una, să facă alta. 

Să spună una într-un loc și pe dos în alt loc.

Să spună una în Parlamentul României și alta în Parlamentul European.

În Parlamentul European votează împotriva fermierilor români, în România pretind că apără fermierii. 

În Parlamentul European susțin tranziția spre economia verde, în România vorbesc împotriva ei.

În Parlamentul European vorbesc despre disciplină fiscală, în România fac risipă pe bani publici.

Nu am avut și nu voi avea niciodată încredere în oameni care spun două lucruri diferite în două locuri diferite”, a scris Siegfried Mureşan, pe pagina de Facebook.

Gigel Ştirbu: „De ce le e frică nu scapă: PNL va da următorul președinte al României!” 

Şi Gigel Ştirbu, fost ministru liberal al Culturii, a reacţionat după acuzele PSD.

„Asta e imaginea cea mai expresivă de la congresul PSD!

Un cetățean care nu poate să explice cum și-a definitivat studiile, flancat de alt individ care a transformat stuful din Delta Dunării în pășune, luând milioane de euro din fondurile europene, și altul care a scos în stradă sute de mii de oameni când a încercat să-și salveze colegii de pușcărie prin OUG 13!

De ce le este frică nu vor scăpa: PNL va da următorul Președinte al României!”, a reacţionat Gigel Ştirbu, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Dan Motreanu: Azi, Ciolacu putea să arate românilor că PSD s-a schimbat. Iliescu rămâne patronul spiritual şi politic al PSD

„Marcel Ciolacu se vrea președinte, dar nu are curajul să se delimiteze de Ion Iliescu. 

Acesta era mesajul prin care Marcel Ciolacu putea să le arate românilor că PSD s-a schimbat. De fapt, Ion Iliescu rămâne patronul spiritual şi politic al PSD. A fost singurul președinte al României dat de PSD și un șef de stat nociv pentru România. 

A fost și singurul președinte implicat în evenimente care au dus la moartea unor oameni, precum mineriada din iunie 1990.

De la Iliescu, pesediștii nu au mai dat niciun președinte al României, pentru că românii i-au oprit în turul doi. Românii ştiu ce le poate pielea pesediştilor, deși aceștia se pretind și astăzi, ca și atunci,  preocupați de viața cetățenilor.  

Românii nu vor un președinte din partea unui partid-stat ca PSD, ai cărui reprezentanți s-au dovedit, în repetate rânduri, aroganți, vicleni, mincinoși și cu apucături comuniste, dorind să aibă puterea totală. 

Dorința lor de a controla țara o să fie respinsă de români şi în 2024. De aceea, PSD nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale de 24 de ani. 

Ion Iliescu a fost și va fi pentru cel puțin un deceniu de acum încolo ultimul preşedinte pesedist al României. Năstase, Geoană, Ponta și Dăncilă nu au putut sări peste umbra lui Iliescu la prezidențiale. 

Nici Ciolacu nu o va putea face. PSD rămâne un partid adversar al democraţiei, fapt dovedit de numeroase abuzuri, de la mineriade, la ordonanța 13 sau reprimarea manifestației din 10 august”, a reacţionat şi Dan Motreanu, prim-vicepreşedinte PNL, la acuzele PSD, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Dan Motreanu: „Să-ți începi campania cu atacuri la PNL arată multă frică. PSD ştie că PNL va câștiga în turul 2”

„Să-ți începi campania electorală fix cu atacuri la PNL - la partenerul de guvernare, ca și cum asta e problema centrală a României – dă dovadă de slăbiciune și aș zice de lipsă de imaginație. Și probabil e și multă frică, pentru că pesediștii știu bine că PNL va uni dreapta în jurul lui și va câștiga în turul 2.

Este cam prea mult vitriol și aroganță în atacurile PSD. Dau iar senzația că vor să-și facă de cap singuri în România, iar asta i-a costat și îi va costa din nou.

Văd că au aceeași tendință să repete șabloane din trecutul lor pe care nu reușesc să le repare. Atacurile, nervozitatea în fața frustrării și agresivitatea sunt comportamente deprinse din relațiile şi experiențele din trecut pe care n-au reușit să le depășească.

Să știți că românii, dincolo de aceste vorbe, văd același PSD care nu s-a reformat sau nu vrea să se reformeze. 

Nu e un sfat, dar pe cei de la PSD, care conduc guvernarea, ar trebui să îi preocupe ce se întâmplă prin țară și să nu le mai pară atât de „sofisticate” niște politici economice elementare.

Premierul Ciolacu are prea multe crize pe cap, în spitale sau în sistemul de pensii – unde chiar miniștrii săi, ai PSD, au de dat răspunsuri – ca să mai creeze și genul acesta de scandaluri politice. Și să nu creadă cineva din PSD că, atacând PNL, o să uite oamenii de probleme.

În final, îmi exprim și mirarea. Mă așteptam ca PSD să atace radicalismul, extremele și excesele de tipul AUR, să arate că are niște linii roșii pe care nu le va trece niciodată – dar n-a vorbit despre ele nici un lider PSD, nici măcar premierul Ciolacu. E curios, surprinzător și chiar mă pune pe gânduri ... dacă acolo nu este vorba de o susținere reciprocă invizibilă”, a spus Dan Motreanu.

Alina Gorghiu: La congresul PSD, tema „stat de drept și justiție” nu a existat

„Congresul PSD - un spectacol rudimentar împotriva PNL. 

Au evitat temele importante pentru viitor, fie ele de politică externă, economie, fiscalitate sau protecție socială. Ca să nu mai zic că tema „stat de drept și justiție” nu a existat.

Elefantul de la congres a fost raportarea PSD la justiție, un domeniu în care palmaresul negru al PSD este știut nu doar în țară, ci a depășit de mult timp granițele. 

Realitatea este că un președinte de dreapta va fi mereu factorul de stabilitate pentru justiție, va bloca mereu derapajele PSD, iar până acum a oferit șansa reformelor care au dus la ridicarea MCV și la rapoartele europene pozitive privind situația statului de drept. 

A fost esențial ca, în toți anii de la aderarea României la UE, președintele României să nu fie de la PSD.

Liberalii nu sunt pe placul PSD pentru că sunt singurul rival pe măsură și au fost de ani de zile partidul care a ținut linia pro stat de drept, drepturi și libertăți, neintervenție în justiție.

De aceea, pentru România și pentru decența statului de drept este foarte important ca și viitorul președinte să fie de la PNL”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

Alexandru Muraru: Atacurile lui Simonis și Grindeanu la PNL arată planul PSD de apropiere de AUR

Liberalul Alexandru Muraru, lider PNL Iaşi, spune că atacurile lui Simonis și Grindeanu la PNL arată nu numai obrăznicie şi cinism, dar și planul PSD de apropiere de AUR. 

„Modelul lui Alfred Simonis este Candidatul Pâș-Pâș pentru care politică externă și cea economică a României sunt prea sofisticate. 

Simonis, după ce a venit în genunchi la PNL să ceară susținere, a devenit acum mare lider. Tupeu de mafiot obraznic. 

Atacurile lui Simonis și Grindeanu la PNL denotă obrăznicie, cinism și arată clar planul PSD de apropiere de AUR. Este cât se poate de relevant că liderii PSD s-au ferit să vorbească despre ei și e clar că îi protejează. De ce îi protejează, acest lucru se va releva curând. 

Ce nu știe Simonis e că Marcel Ciolacu tocmai se lansează pe toboganul politicii interne și îl va însoți și el pe de tânăr pe acest tobogan. 

Trebuie să recunoaștem că le-a ieșit domnilor Grindeanu și Tudose, care știu foarte bine că Marcel Ciolacu nu poate câștiga alegerile prezidențiale. Ei vor fi cei care vor prelua partidul și vor negocia orice cu oricine - mai ales cu AUR - funcții în Guvern și multe alte roluri în administrație. Asta e doar în mintea lor. Pentru că o dreaptă unită îi va lăsa încă o dată în Opoziție.

Cu o inteligență „peste medie” Marcel Ciolacu a avut mult, a vrut să ia tot și se va alege cu nimic. Așa că va face pâș-pâș înafara politicii mari după alegerile prezidențiale împreună cu noua sa echipă care se alege azi”, a scris liberalul Alexandru Muraru, Ambasadorul României în SUA, pe pagina de Facebook.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close