Antena 3 CNN Politică Atacuri dure la adresa lui Iohannis şi PNL la Congresul PSD. "Să facă bine să-şi plimbe batistuţele în afara politicii din România"

Atacuri dure la adresa lui Iohannis şi PNL la Congresul PSD. "Să facă bine să-şi plimbe batistuţele în afara politicii din România"

ID270318_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Se anunţă schimbări majore în conducerea PSD, după congresul social-democrat de astăzi. Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
de A.D.    |    24 Aug 2024   •   08:53

Congresul PSD a început, sâmbătă, la Romexpo, în Bucureşti, unde câteva mii de delegaţi au sosit pentru a marca lansarea candidaturii lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale şi pentru a-l vota pentru un nou mandat de preşedinte al partidului. 

Actualizare 11:15 Marcel Ciolacu a făcut anunţul oficial: Este momentul să fac un pas în faţă şi să spun cu încredere: Da, voi candida şi voi câştiga Preşedinţia României

Actualizare 11:00 Mihai Tudose a continuat atacul la adresa celor de la PNL. 

„Sunt foarte buni, jos, pălăria, dar nu pentru România! În schimb sunt foarte buni pe comunicare, aici recunosc, nici măcar nu glumesc, nu fac mişto acum. Tot ce au făcut ei este ideal, ceea ce facem noi nu este bine. Săptămâna trecută am aflat că trebuie să câştige ei fiind că trebuie să plece PSD-ul de la guvernare, care cheltuie banii poporului. Da, 8% pe investiţii nu a mai fost niciodată, ei nu înţeleg chestia asta, trebuia să fie 10% la ei în cont. Sunt foarte buni pe comunicare acuzând guvernul Ciolacu. Guvernul PSD, acuzând PSD-ul că are deficitul mare. Nu am văzut pe niciunul dintre ei spunând cât la sută din deficit reprezintă dobânzile la sutele de miliarde împrumutate de ei. pe care nu i-a mai văzut nimeni e banii ăia, s-au dus undeva, în România nu”, a mai afirmat Tudose
 
Tudose susţine că „România are nevoie să depăşească criza de încredere”, aceasta fiind cea mai mare criză cu care se confruntă în ultima perioadă.
„Avem nevoie să recâştigăm încrederea. Avem nevoie la dvs, în sală sunt mai mult de jumătate din primarii din România, dintre preşedinţii de Consilii Judeţene, în sală este o parte din Guvernul României, o parte din el, partea bună. În sală este şi primul ministru. În sală este şi viitorul preşedinte al României cu modestie asta e! marea noastră sarcină este să redăm încrederea românilor. Ne trebuie un preşedinte – şi îl avem pe Marcel Ciolacu – ne trebuie un preşedinte care să aibă curajul să fie normal. Un om normal pentru români”, a mai spus Tudose.

"Aşa zişi ostaşi - sunt doar nişte impostori"

Actualizare 10:44. Sorin Grindeanu a lansat un atac dur la adresa partenerilor de guvernare de la PNL: 

"Trebuie să ieşim din haosul în care, prin interese meschine, unii încearcă să prăbuşească România.  Este atât de uşor să dărâmi, dar cel mai greu este să construieşti pe baze solide, pe toate palierele societăţii trebuie să ieşim din paradigma unei Românii eşuate. Să aducem cu picioarele pe pământ armatele de ostaşi galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România. Se pretind  un fel de roi de  harnic de albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine  se pricep să fure munca altora. Sunt, de fapt, nu nişte albine, sunt de fapt nişte viespi care îşi fac cuibul în casele altora şi încearcă să-i alunge pe locuitorii de drept

”Aşa-zişi ostaşi care vor să ne facă să credem că sunt providenţiali apostolici şi scriitori de succes, în realitate sunt doar nişte impostori, specialişti în politici parazitare. Ca orice parazit încearcă să-şi ucidă încet, nemilos, cu viclenie, gazda care i-a ţinut în viaţă. Ei vor doar prin nişte tumbe politice, să găsească un alt organism pe care să-l paraziteze. Le transmit şi le transmitem azi cu toţii de aici atât, disperarea de a supravieţui poate duce la uitarea esenţialului şi anume că saltul lor pe care îl încearcă şi acum, poate să fie şi în gol. Să-i ajutăm dragi colegi să-i devoreze pe alţii. Noi ne-am cam săturat, să facă bine să-şi plimbe batistuţele în afara politicii din România”

"Astăzi vă cerem să continuăm împreună", a spus Grindeanu. 

Actualizare ora 10:15: Imnul României este cântat live, de doi interpreţi pe scena Congresului, pe model american. Sala unde se desfăşoară şedinţa social-democraţilor este decorată în culorile drapelului naţional. 

Congresul a fost deschis de Alfred Simonis, preşedintele Conisliului Judeţean Timiş, care a spus că PSD nu mai este acelaşi din trecut. 

"Ne-am schimbat. Nu mai avem aceleaşi abordări arogante din trecut, dar trebuie să-i convingem şi pe români de asta"

Simonis a lansat şi un atac la adresa lui Klaus Iohannis, vorbind despre "apetenţa acestuia pentru lux şi avioane private". 

"Nu mai vreau un președinte cu mușchiul empatiei atrofiat, zâmbet mecanic sau unul care sa conducă de pe pârtia de ski"

"Avem nevoie de un preşedinte care sa uneasca toate straturile sociale. Îmi doresc să votez un om care atunci când greşeşte îşi asumă. Într-un cuvânt, îmi doresc să votam un om, un om. Cel care se încadrează perfect în această descriere este printre noi, va fi candidatul PSD la preşedinţie"

Actualizare ora 9.45: Marcel Ciolacu a sosit la Romexpo, urmat de grupuri mari de membri care vor să vorbească cu el şi să îşi facă poze cu şeful partidului. 

Mihai Tudose, viitorul preşedinte al Consiliului Naţional, a declarat la Antena3 CNN că "Marcel Ciolacu e prea bun, prea răbdător"

Sorin Grindeanu a spus şi el că "Marcel Ciolacu are toate atuurile să câştige alegerile"

Ştirea iniţială

Se anunţă schimbări majore în conducerea PSD, după congresul social-democrat de astăzi. 

Daniel Băluţă devine prim-vicepreşedinte în locul Gabrielei Firea, care va rămâne doar preşedintele filialei Bucureşti. În plus, apar patru noi posturi de vicepreşedinţi pe domenii de activitate. 

Sunt schimbări importante, dar totuși previzibile, pentru că Marcel Ciolacu își pregătește echipa pentru campania ce va urma pentru alegerile prezidențiale, la care el va candida.

Astfel, Gabriela Firea nu va mai face parte din conducerea Partidului Social Democrat, astfel că nu va mai ocupa funcția de prim-vicepreședinte, iar postul va fi preluat de primarul sectorului 4, Daniel Băluță. 

Cealaltă funcție de prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat va fi ocupată de ministrul Sorin Grindeanu.

Secretarul general al social-democraților va fi, în continuare, Paul Stănescu. 

Pe de altă parte, vorbim inclusiv despre crearea a patru noi posturi de vicepreședinți, pe domenii de activitate în partid. 

Va fi Florin Jianu, vicepreședinte pentru IMM-uri și mediul de afaceri, Mihnea Costoiu - vicepreședinte pe domeniul educației, Elisabeta Lipă - vicepreședinte pe domeniul sport, dar și Victoria Stoiciu - vicepreședinte pentru societatea civilă. 

În ce priveşte alegerile prezindenţiale, Marcel Ciolacu a transmis deja că este sigur că va câştiga scrutinul, dacă tot partidul va trage în campanie, iar social-democraţii îşi fac deja calcule pentru turul 2. 

Congresul PSD de astăzi ar urma să înceapă la ora 10.

Cum arată noua conducere a PSD

- MARCEL CIOLACU - Preşedinte PSD
- SORIN GRINDEANU - Prim-vicepreşedinte PSD
- DANIEL BĂLUŢĂ - Prim-vicepreşedinte PSD
- PAUL STĂNESCU - Secretar General
- 4 NOI POSTURI DE VICEPREŞEDINŢI PE DOMENII
- FLORIN JIANU - Vicepreşedinte - domeniu - IMM-uri şi Mediul de Afaceri
- MIHNEA COSTOIU - Vicepreşedinte - domeniu - educaţie
- ELISABETA LIPĂ - Vicepreşedinte - domeniu - sport
- VICTORIA STOICIU - Vicepreşedinte - domeniu societatea civilă

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close