Antena 3 CNN Politică Ionuț Stroe, după anunțul candidaturii lui Ciolacu: „Nu e o surpriză. Nu are șanse foarte mari să câștige turul doi”

Ionuț Stroe, după anunțul candidaturii lui Ciolacu: „Nu e o surpriză. Nu are șanse foarte mari să câștige turul doi”

ionut stroe hepta
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL / Sursa foto: Hepta
de R.M.    |    20 Aug 2024   •   15:57

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a susţinut, marţi, că anunţul în interiorul partidului al liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind decizia de a candida la Preşedinţie nu este o surpriză, însă acesta nu are şanse „foarte mari” să câştige turul doi al alegerilor.

„Mie mi se pare că trăim aşa un serial al lansării candidaturii lui Marcel Ciolacu, un serial care continuă. Astăzi avem episodul mesajului intern care, în mod evident, se vede foarte bine că este fabricat. Înţeleg că şi-a lansat în episodul precedent şi un site, o platformă în care îi întreabă pe români ce îşi doresc.

Mi se pare cel puţin nepotrivit, dacă nu chiar jignitor să-i întrebi pe români după doi ani de guvernare în care ai fost prim-ministru ce îşi doresc, doi ani în care ai luat decizii, doi ani în care ai avut pretenţia că îi reprezinţi pe ei, drepturile şi interesele lor. Aşa că, din punctul meu de vedere, este evident că ţinteşte cea mai înaltă funcţie în stat", a declarat Stroe, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, este „evident” că preşedintele PSD încearcă să crească „gradual” interesul pentru candidatura sa.

„Este, din punctul meu de vedere, doar o strategie pentru a ridica nivelul de aşteptare nu numai în interiorul PSD, dar şi în zona publică. Ştie foarte bine că şanse de a câştiga nu are cel puţin în turul doi foarte mari şi, în mod evident, încearcă să maximizeze aceste şanse, prezentându-ne, aşa, gradual, zi de zi, câte un episod.

Probabil că va culmina acest serial cu Congresul PSD la care, în mod triumfal, susţinut de toţi colegii, va face publică opţiunea dânsului care este evidentă, din punctul meu de vedere, de foarte mult timp, nu de ieri de astăzi. Adică nu mi se pare o surpriză mesajul intern care se vede foarte clar este unul artificial lucrat”, a menţionat Ionuţ Stroe.

În opinia sa, mesajul transmis de Marcel Ciolacu social-democraţilor este unul „mobilizator” şi „vine să adune tot ceea ce înseamnă resursă PSD-istă în jurul candidaturii la Preşedinţie, chiar dacă în turul doi şansele sunt mici”.

„Este un risc pe care Marcel Ciolacu şi-l asumă, pentru că, ştiţi foarte bine, a fost o perioadă în care îşi dorea, dar nu-şi dorea în acelaşi timp. Era oarecum destul de refractar la ideea de a asuma această candidatură, în egală măsură nu ar fi zis nu, probabil că orice fel de resursă din zona PSD-istă este absolut necesară să fie folosită şi mobilizată pentru această competiţie şi este normal pe undeva să-şi mobilizeze propriul partid”, a completat Stroe.

Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale

În cursul zilei de marți, 20 august, președintele PSD Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii din partid că va candida la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut într-un mesaj obținut în exclusivitate de Antena 3 CNN.

Ciolacu a evitat până acum să spună clar dacă va candida sau nu pentru Palatul Cotroceni, inclusiv unii dintre colegii săi de partid considerând că ezitările sale ar arăta că, de fapt, nu își dorește să candideze. 

În weekend-ul trecut, însă, președintele PSD a purtat discuții telefonice cu șefii organizațiilor județene, pentru a se asigura că are spijinul lor pentru această candidatură, mai ales în condițiile în care Congresul, care va reuni la București câteva mii de social-democrați, trebuie să dea un semnal triumfalist pentru lansarea campaniei electorale pentru prezidențiale. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close