Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV Mihai Gâdea, acasă la Elena Lasconi. „Bunica mi-a spus: poți să fii orice vrei în viaţă, important e să fii tu"

EXCLUSIV Mihai Gâdea, acasă la Elena Lasconi. „Bunica mi-a spus: poți să fii orice vrei în viaţă, important e să fii tu"

gadea lasconi
Mihai Gâdea, interviu cu Elena Lasconi, preşedintele USR şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an. Sursa foto: Antena 3 CNN
de C.P.    |    09 Sep 2024   •   22:22

Elena Lasconi, preşedintele USR şi candidatul la alegerile prezidențiale din acest an, a dezvăluit, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN, cele mai importante părți din viaţa sa care au determinat-o să lupte pentru a deveni un om a cărui misiune este să-i unească pe cei din jur. 

Interviul a fost realizat la casa edilului din Câmpulung Muscel, o locuință pe care a descris-o ca fiind căminul visurilor sale. 

„Tot timpul m-am vizualizat că o să fiu o bunică cu trei nepoţi, că o să am un sorț şi o să fac cozonaci. Mă vizualizam undeva la munte într-o casă de lemn. Asta îmi doream. Toată copilăria mea am deschis geamul şi vedeam Retezatul. Sunt fată de munte şi am încercat să caut teren ca să îmi fac o căbănuţă. Pe Valea Prahovei nu te puteai apropia atunci.

Şi am auzit în redacție că unii colegi şi-au luat o casă la Câmpulung. Asta se întâmpla în urmă cu 21 de ani. Şi am cerut numărul agentului imobiliar, căruia anul acesta i-am cununat băiatul.

Casa stătea să cadă. Nu mi-au spus că există o casă dărăpănată. Eu voiam atât: să fie un teren care să aibă în capăt un pârău şi de acolo să pornească pădurea. Toţi banii pe care i-am făcut i-am investit aici" a povestit Elena Lasconi, care a subliniat că are un mare respect pentru viaţă, pentru animale, pentru plante, lucru pe care l-a învățat de la bunica sa.

„Am un mușuroi de furnici care sunt fan dulciuri. Şi am grijă de furnicuțe. E o lecție din copilărie, că atunci când ții post să oferi mâncare celor mai mici ființe", a mai spus Elena Lasconi. 

Elena Lasconi: „Ador lucrurile astea simple"

„Ador lucrurile astea simple, de care am uitat să ne bucurăm. Acum poate ne permitem să mergem într-un concediu, eu nu am mai fost de cinci ani, să stai la o terasă sau dimineața la micul dejun să vezi fructele astea, dar atunci când să le iei de aici... (n.r din livadă). Se spune că energia pe care ţi-o dă fructele sau legumele sunt atunci când le iei direct din pom sau din pământ şi le consumi în două ore", a mai povestit Elena Lasconi. 

Povestea vieţii Elenei Lasconi: „Bunica m-a învățat cum să mă simt bogată"

Elena Lasconi a povestit apoi despre bunica sa, care i-a oferit cele mai importante lecții de viaţă. 

„Eu nu am simțit sărăcia, deși ea a existat până la 7 ani, dar după a fost mai bine. Eu nu am simțit-o pentru că bunica știa să facă o poveste din tot. Eram 9 oameni în două camere şi bunica a venit cu o pâine neagră, care de obicei era mâncare pentru porci. 

Când am văzut-o, eram cu fratele meu, eram micuți. Eu imediat m-am activat ca să pun surcele că eu credeam că fierbem pentru mâncarea la porci. Şi a venit cu pâinea şi a zis: să ştiţi că dacă mâncați toţi din pâinea asta o să aveți cu toți grupa zero. 

Şi dacă aveți grupa zero poţi să faci orice vrei în viaţă. Şi ne-am luat la întrecere să mâncăm pâinea aia. Şi după mi-am dat seama că ea nu avea ce să ne aducă de mâncare. Şi noi ne-am luptat şi am mâncat pâinea aia şi a fost o bucurie. Deci a reuşit să facă o poveste şi să nu simţi durerea, lipsurile, şi pe mine asta m-a impresionat şi întotdeauna i-am urmat exemplul. (....)

Dar întotdeauna m-am simțit bogată şi am avut atitudine de om bogat. Nu ştiam de unde venea. Cred că, cu asta m-a încărcat bunica şi a pus atât de mult preţ pe relațiile cu cei din jur. De la ea am învățat o poruncă foarte grea, pe care nu ştiu dacă am reuşit să o pun în practică 100%: Iubește-ţi aproapele ca pe tine. E greu să faci asta, mai ales că sunt unii care îţi vor răul cu orice preţ.

Odată de 1 decembrie am simțit să spun asta: să iubești România înseamnă nu doar să îi aplauzi valorile şi să te bucuri de frumusețile României, dar şi să-i iubești ce cei care fac rău cu bună Știința acestei ţări. Şi prin faptele tale să-i determini pe ei să devină mai buni. Este foarte greu să faci asta", a mai spus Elena Lasconi.

„Prima sarcina am pierdut-o şi am fost supărată de pe Dumnezeu"

În continuare, Elena Lasconi a vorbit despre dorinţa ei de a deveni mamă şi provocările care au venit pe parcursul acestui demers. 

„Mi-am dorit trei copii. Asta a fost visul meu. Prima sarcină am pierdut-o şi am fost supărată pe Dumnezeu, pentru că eram curată, credincioasă şi mă gândeam de ce a trebuit mie să mi se întâmple asta. Apoi a venit Oana şi toată lumea spunea că o să am gemeni. Nu am fost niciodată la ecograf, că nici nu exista în oraş, că m-aş fi dus. Eu mă bucuram că îmi doream 3 copii, deci o să fie doi din prima. Este sufletul meu (n.r. fiica ei, Oana). Atât de mult îmi doream copilul ăsta", a mai povestit Elena Lasconi.

„Mi-aş dori să fiu preşedintele care unește"

„Mi-aş dori să fiu preşedintele care unește şi sunt sigură că pot să fac asta. Sunt sigură! Poţi să fii orice vrei în viaţă, important este să fii tu. Tot ce am realizat în viaţa asta, am realizat pentru că nu am renunţat. Nu mai vreau să mai aud placa asta cu nu se poate. Cum să nu se poată când ai miliarde care vin din Fonduri europene. Sunt loială, nu sunt o trădătoare şi iubesc ţara asta", a punctat Elena Lasconi. 

Interviul cu Elena Lasconi poate fi urmărit, pe larg, în materialul video de mai jos. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close