Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi ar face reclamă României cu mâncarea bună. „Am putea să trăim doar din turism"

Elena Lasconi ar face reclamă României cu mâncarea bună. „Am putea să trăim doar din turism"

elena lasconi presedintele usr
Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezdenţiale 2024. Sursa foto: Facebook Elena Lasconi
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2024   •   23:05

Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale 2024, a explicat, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, pentru Antena 3 CNN, cum ar promova România şi brandul de ţară, dacă va câştiga cursa pentru Cotroceni. Ea a subliniat că ar promova întâi românii şi părţile din ţară unde se face mâncarea bună. De asemenea, a susţinut că ţara noastră ar putea trăi numai din turism şi un marketing făcut profesionist. Dar pentru a face asta turismul românesc nu mai trebuie politizat, iar instituția din acest domeniu ar trebui înlocuită cu o agenție. În final, liderul USR a opinat că acum români au șansa să voteze pentru o Românie pe care și-o doresc.

„În primul rând, noi ar trebui să nu avem politizată partea de turism. Noi nu avem Ministerul Turismului, dar hai să nici măcar să nu existe. Dar măcar să fie o agenție, dar puternică, nu din asta făcută cu Agenția Climei, că a fost cald câteva săptămâni. Nu. Aș promova România cu totul, dar în primul rând români care sunt super faini, ospitalieri. 

Deci în țara asta, dacă ești pe o stradă și cineva face un grătar, te invită să mănânci cu el la masă. Mi-ar plăcea să promovăm mâncarea din România, frumusețile, simplitatea și lucrurile simple. Mi-ar plăcea, de exemplu, să a avem posibilitatea să avem aplicația acum pe telefon și să fii în Câmpulung și să vezi că a făcut, nu știu, tanti Ileana nişte ardei umpluți și să ai posibilitatea să mănânci ardei umpluţi cu tanti Ileana şi să stai la masă cu ea să vezi cum trăiește ea. Mi-ar plăcea să văd lucrurile astea. Adică noi avem atât de multe calități. Am putea să trăim doar din turism", a spus Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale din acest an, dând exemplu Malta, acolo unde totul este marketing.

Şi noi avem și oameni deștepți, dar care se duc și lucrează pentru alții. Mi-ar plăcea să putem să promovăm ceea ce avem noi autentic aici, în România, pentru că sunt multe lucruri minunate. În Câmpulung se mănâncă foarte bine peste tot. Cred că se întâmplă lucrul ăsta în multe locuri din țara asta, dar aici parcă e câte un master-șef în prin bucătărie. Chiar și cu drumurile proaste se poate face turism foarte bun. Am văzut că au găsit tot felul de idei. Hai să mergem cu calul, hai să mergem cu bicicleta, hai să mergem pe jos, hai să facem asta.

„Noi nu facem lucrurile astea și mă doare sufletul"

Liderul USR a continuat, subliniind necesitatea ca România să ţină comunitățile de oameni unite. 

„Noi nu facem lucrurile astea și mă doare sufletul. Adică dacă eu aș dezvolta la Câmpulung, de exemplu, și asta am de gând să fac, nu știu cât timp, dacă nu măcar să transmit mai departe ce trebuie să facă, să facem mountain bike și dacă am putea să dezvoltăm asta și să facem și competiții internaționale la Câmpulung. Păi opt luni din 12 tu ai orașul printre oameni. Şi ce face un gospodar bun, un primar bun, un președinte bun, un premier bun... trebuie să aibă cât mai multe resurse, pentru că comunitățile sunt ca o găleată, cu multe găuri prin care se pierd resurse umane, de toate felurile.

Și tu trebuie să vii cu extra resurse, ca niciodată să nu se termine astea și e important să faci asta. Nu știu câți oameni gândesc așa", a mai spus Elena Lasconi. 

„Cel mai greu lucru este să fii pentru o cauză. Cel mai ușor este să fie împotrivă"

De asemenea, Lasconi a spus că datorită carierei de jurnalist a mers prin ţară in locuri unde politicienii de azi nu mai ajung. În acest context, ea a opinat că la alegerile din acest an românii au cu cine vota. 

„Cel mai greu lucru este să fii pentru o cauză. Cel mai ușor este să fie împotrivă. Acum românii au șansa să voteze pentru o Românie pe care și-o doresc. Pentru că eu am pornit de jos, știu prin ce greutăți trec românii, pentru că am bătut țara asta în lung și în lat, 25 de ani ca jurnalist, și am coborât acolo unde politicienii nu coboară, acolo unde-i durere, acolo unde într-o casă nu au ce mânca copiii, unde stau câte nouă sau câte 10 într-o cameră și e greu. Deci, în momentul ăsta eu cred că românii au ce vota.

Nu vreau să mă laud. Mă gândeam că o să mi se adreseze întrebarea asta da, ce te recomandă pe tine? Şi nu îmi place să vorbesc despre mine și să mă laud și să zic mamă, cine sunt eu? Dar chiar sunt de bună credință, sunt muncitoare, mă înconjor de oameni buni, sunt loială, nu sunt o trădătoare și iubesc țara asta. Pentru că cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte", a spus Elena Lasconi, într-un interviu pentru Antena 3 CNN. 

 

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close