Antena 3 CNN Politică După ce a fost chemat la Guvern, Nicuşor Dan îl invită pe Ciolacu pe unul din zecile de „mari şantiere ilegale”: „Ne mirăm că e trafic”

După ce a fost chemat la Guvern, Nicuşor Dan îl invită pe Ciolacu pe unul din zecile de „mari şantiere ilegale”: „Ne mirăm că e trafic”

nicusor dan
Nicușor Dan spune că traficul intens şi poluarea sunt generate de „dezvoltarea urbană haotică”. FOTO: Inquam Photos / George Călin
de B.C.    |    12 Sep 2024   •   10:58

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îl invită pe premierul Marcel Ciolacu pe unul din „zecile de mari şantiere ilegale” din Bucureşti. „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituţiilor statului în materie de urbanism şi apoi să ne mirăm că e trafic în Bucureşti”, a scris edilul pe Facebook.

Invitaţia e lansată după ce, luni, Marcel Ciolacu a declarat că va convoca o întâlnire cu primarul Capitalei, cu primarii de sector şi cu miniştrii implicaţi pentru găsirea de soluţii la problemele de trafic din Capitală.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu m-a invitat marţi, la ora 14, la o discuţie pe tema traficului din Bucureşti. L-am invitat şi eu marţi, la ora 13, la unul din zecile de mari şantiere ilegale din Bucureşti. I-am invitat şi pe subordonaţii săi, Prefectul şi şefa Inspectoratului de Stat în Construcţii, care refuză să îşi îndeplinească atribuţiile. Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituţiilor statului în materie de urbanism şi apoi să ne mirăm că e trafic în Bucureşti”, scrie edilul general, pe Facebook.

Primarul spune că traficul intens şi poluarea sunt generate de „dezvoltarea urbană haotică”

Edilul general a declarat în repetate rânduri, în trecut, că traficul intens din Capitală şi poluarea sunt generate de „dezvoltarea urbană haotică”.

Marcel Ciolacu preciza luni că începerea şcolii aduce şi probleme legate de trafic în marile oraşe, în mod special în Capitală, anunţând că va convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern pe această temă cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi cu miniştrii implicaţi - Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare, Interne.

„Începerea şcolii aduce, însă, şi probleme legate de trafic în marile oraşe, în mod special în Capitală. Aici avem simultan lucrări majore de extindere a metroului şi de reabilitare a liniilor de tramvai şi a sistemului de încălzire. Sunt multe zone din oraş unde, din cauza lucrărilor, traficul este blocat. Trebuie mai multă implicare din partea autorităţilor locale şi centrale, astfel ca bucureştenii să se poate deplasa decent prin Bucureşti în aceste luni dificile. Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare, Interne. Oamenii s-au săturat de polemici politice sterile, vor soluţii realiste. Şi le voi cere tuturor să vină rapid cu soluţii”, afirma premierul.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close