Antena 3 CNN Actualitate Probleme majore cu traficul în București. Ciolacu cheamă primarii la Guvern: „Oamenii vor soluții”

Probleme majore cu traficul în București. Ciolacu cheamă primarii la Guvern: „Oamenii vor soluții”

masini in trafic
Trafic pe un bulevard din București la ora de vârf. Foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    09 Sep 2024   •   13:07

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că marile orașe, în special Bucureștiul, se confruntă cu probleme legat de trafic. Din acest motiv, a anunțat că va convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi cu miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare și Interne.

„Am vizitat în acest weekend mai multe şcoli ca să mă asigur că totul este pregătit pentru elevi, dar şi pentru profesori. Am fost atât în mediul rural, cât şi în mai multe sectoare ale Capitalei. Este clar că încep să se vadă investiţiile masive din banii europeni, mai ales din PNRR”, a precizat şeful Executivului, la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a adăugat că este convins că „toţi primarii, indiferent de culoare politică, vor continua să finanţeze cu prioritate investiţiile în Educaţie, pentru că aceste realizări reprezintă o aşteptare firească a românilor”.

El a remarcat, însă, că începerea şcolii aduce şi probleme legate de trafic în marile oraşe, în mod special în Capitală, unde sunt simultan lucrări majore de extindere a metroului şi de reabilitare a linilor de tramvai şi a sistemului de încălzire.

„Sunt multe zone din oraş unde, din cauza lucrărilor, traficul este blocat. Trebuie mai multă implicare din partea autorităţilor locale, dar şi şi centrale, astfel ca bucureştenii să se poate deplasa decent prin Bucureşti în aceste luni dificile. Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern cu primarul general Nicuşor Dan, cu primarii de sectoare şi miniştrii implicaţi: Transporturi, Energie, Educaţie, Dezvoltare şi, nu în ultimul rând, Interne. Oamenii cred că s-au săturat de polemici politice sterile. Vor cu adevărat soluţii! Şi după această întâlnire vom veni rapid cu soluţii!”, a declarat Ciolacu.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close