Antena 3 CNN Politică Ciucă, mesaj pentru PSD, după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă: „De ce îți e frică, nu scapi! O confruntare cu mine în turul 2"

Ciucă, mesaj pentru PSD, după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă: „De ce îți e frică, nu scapi! O confruntare cu mine în turul 2"

nicolae ciuca
Nicolae Ciucă, președintele PNL. FOTO: Hepta
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2024   •   23:04

Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a reacţionat după ce candidatura Dianei Şosoacă a fost anulată de CCR. El a subliniat că recâștigarea încrederii în instituțiile statului român este una dintre prioritățile sale, dar a şi transmis un mesaj pentru PSD: „Nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2!", a spus Ciucă

„Sunt candidatul PNL la Președinția României. Știu ce înseamnă să respecți deciziile CCR și să nu le comentez, indiferent ce opinie personală am.

Recâștigarea încrederii în instituțiile statului român este una dintre prioritățile mele. Parcursul României în Uniunea Europeană și NATO reprezintă singura cauză corectă a poporului român. În asta cred!

Principiul fundamental al liberalismului este libertatatea. Libertatea fiecarei persoane de a decide propria soartă. Libertatea de a alege. Libertatea de a sancționa prin vot comportamentul antidemocratic al celor care le cer votul. În democrație nimeni nu are dreptul să priveze românii de libertatea lor de a decide prin vot. Am câștigat acest drept la Revoluția din 1989. 
Doar cetățenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice atitudine și comportament care atentează la democrație", a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Ciucă, mesaj pentru PSD: „Românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat"

„Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat. 
Finala prezidențială va fi decisă de români, nu prin jocuri de culise și compromiterea unor instituții. Românii vor ieși la vot, iar PSD nu va lua toata puterea politică și economică așa cum vrea acum", a mai spus liderul PNL. 

Ciucă: „Imaginați-vă ce înseamnă o Românie în care PSD are TOT"

„Imaginați-vă ce înseamnă o Românie în care PSD are TOT: Președinția, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională. 
O Cortină Roșie de Fier va cădea asupra României. 
Românii au o vorbă: de ce îți e frică, nu scapi! PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2", a conchis Nicolae Ciucă. 

Diana Șoșoacă nu mai poate candida la alegerile prezidențiale. Candidatura sa a fost anulată de CCR

CCR a respins, sâmbătă seara, candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Judecătorii CCR au admis în şedinţa de sâmbătă contestațiile împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale, potrivit unui comunicat de presă.

Diana Şoşoacă avea două contestaţii pentru candidatura sa. Votul judecătorilor a fost de 5-2 pentru anularea deciziei BEC care admitea candidatura Dianei Șoșoacă.

Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, motivele invocate de judecătorii CCR ar fi fost atac la siguranța națională și la adresa statului român și comportamentul Dianei Șoșoacă care ar încălca Constituția.

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru vizitele sale la ambasada Rusiei și pentru pozițiile sale publice controversate. Ajunsă europarlamentar după alegerile din iunie, după ce a obținut 5% cu partidul său, Șoșoacă și-a depus candidatura și la alegerile prezidențiale.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close