Antena 3 CNN Politică Ciolacu spune că nu a discutat niciodată cu Iohannis despre legea care să-l facă senator: „În aprilie își dorea la NATO sau la Comisie”

Ciolacu spune că nu a discutat niciodată cu Iohannis despre legea care să-l facă senator: „În aprilie își dorea la NATO sau la Comisie”

hepta_7644173
Comentariile au fost făcute după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, l-a acuzat pe partenerul de Coaliție că nu a respectat o înțelegere pe care ar fi avut-o încă din luna aprilie în legăutură cu candidatura lui Iohannis. Foto: Hepta
de R.K.    |    26 Sep 2024   •   11:44

Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, joi, că nu a discutat niciodată cu președintele Klaus Iohannis despre o lege care să îi permită celui din urmă să candideze la Senat. „Țin să îi dau dreptate domnului Iohannis după ultima declarație”, a spus liderul PSD.

Comentariile au fost făcute după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, l-a acuzat pe partenerul de Coaliție că nu a respectat o înțelegere pe care ar fi avut-o încă din luna aprilie în legăutură cu candidatura lui Iohannis.

„Cei care au lansat teza cu aprilie s-au gândit ca să nu fie atacați că e cu 6 luni înainte. Au anticipat greșit, pentru că atunci domnul Iohannis își dorea să fie la NATO sau la Comisia Europeană”, a delcarat Marcel Ciolacu, într-un interviu la HotNews.

Acesta spune că este „un subiect parazitar de campanie” și recunoaște că a existat o discuție politică cu Nicolae Ciucă, dar nu a precizat dacă PSD și PNL au bătut palma pe acest proiect de lege.

„Cred că e un subiect parazitar într-o campanie electorală, normal că are o încărcătură politică, și e un subiect care a creat frustrare în urma unor răspunsuri din partea mea și a partidului pe care îl conduc. Țin să îi dau dreptate domnului Iohannis după ultima declarație. E inadmisibil să facem o lege pentru o singură persoană.”

„Eu nu am avut o discuție cu președintele României pe acest subiect sau despre acest subiect. A existat o discuție politică unde totuși discuția s-a rezumat la faptul că legea se referă la o singură persoană. Mai sunt și alte persoane care nu pot participa la alegeri, ele ca să participe trebuie să își dea demisia. De asta ar fi o nedreptate, magistrații, prefecții și multe alte exemple. Acum, să dai o lege care privește foarte multe persoane, pentru că ai un drept de a alege și de a fi ales. Dai o lege de fond la legea electorală”, a declarat Ciolacu.

„Cred că trebuie să fim câteodată și bărbați politici și să recunoaștem când ne-am dorit un lucru și să ne asumăm”, a mai spus președintele PSD despre legea cu dedicație.

Ciolacu a fost întrebat și despre comentariul președintelui Klaus Iohannis care i-a reproșat că a negociat un portofoliu slab de comisar european pentru România. „Să explice de ce a obținut un portofoliu social în loc de unul economic”, spunea miercuri șeful statului, de la New York.

„E mai sensibil domnia sa. Eu nu m-am supărat când am vândut Ardealul, când ieșea zilnic și spunea „Pesede”. Mi-am văzut de treaba mea. Nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele ca și președinte al României și vă spun asta chiar dacă îl supăr din nou. Eu am învățat din greșelile făcute de domnia sa și de domnul Iliescu. 

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale mai spune că va desecretiza cheltuielile de la Cotroceni, dacă va ajnge președinte.

„Categoric voi desecretiza costurile Administrației Prezidențiale. Să dau 9.000 de euro pe o față de masă, chiar nu îmi doresc acest lucru”, spune Ciolacu.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close