Antena 3 CNN Politică Iohannis, despre comisarul european: Ciolacu să explice. Ne-a spus că obține un portofoliu economic și a primit unul social

Iohannis, despre comisarul european: Ciolacu să explice. Ne-a spus că obține un portofoliu economic și a primit unul social

ciolacu iohannis
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, la Palatul Cotroceni. Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Roxana Mihăiescu    |    25 Sep 2024   •   21:18

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu în cadrul Comisiei Europene.

Aflat la New York pentru a susţine intervenția națională, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu, respectiv cel pentru Educație, Muncă și Drepturi Sociale. 

Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu trebuie să dea explicaţii cu privire la acest subiect, amintind că premierul „ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”.

„Negocierea pentru această poziţie a fost făcută la nivel de prim-ministru şi cred că este mai bine să îl întrebaţi pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”, a răspuns Klaus Iohannis, miercuri, la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Săptămâna trecută, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a prezentat la Strasbourg noua echipă de comisari europeni şi portofoliile acestora.

Roxana Mînzatu, desemnată comisar din partea României, a primit portofoliul Oameni, Competențe și Pregătire și va fi și vicepreședintă a Comisiei Europene.

„Sunt foarte bucuroasă să îi încredinţez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreşedintă executivă pentru oameni, competenţe şi pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competenţe, educaţie şi cultură, locuri de muncă de calitate şi drepturi sociale. Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competenţelor şi pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esenţiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close