Antena 3 CNN Politică Ședință la BEC pentru a doua candidatură a Dianei Soșoacă. Au fost montate garduri de protecție în fața instituției

Ședință la BEC pentru a doua candidatură a Dianei Soșoacă. Au fost montate garduri de protecție în fața instituției

protest
La BEC s-au montat garduri de protecţie. Sursa foto: Vasile Marcu
de A.I.    |    06 Oct 2024   •   14:01

UPDATE 17.30.  În faţa BEC au fost montate garduri de protecție,  după ce Diana Şoşoacă şi-a anunţat prezenţa, ea urmând să vină însoţită Biroul Electoral Central şi de câteva zeci de susţinători. Astăzi la ora 18, BEC se va pronunţa în privinţa noii candidaturi a Dianei Şoşoacă.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a confirmat că Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la alegerile prezidențiale, transmite Agerpres.

Antena 3 CNN a transmis anterior că Șoșoacă și-a depus, din nou, dosarul de candidatură sâmbătă noaptea, după ce participarea sa în competiția prezidențială a fost invalidată de Curtea Constituțională.

Greblă, care este membru al Biroului Electoral Central, a precizat că BEC va lua în discuție, duminică, la ora 18,00, noua solicitare a șefei S.O.S. România și va da un răspuns.

"Diana Șoșoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături.

Biroul Electoral Central se pronunță în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi (duminică, n.r.), la ora 18,00, BEC se va pronunța asupra candidaturii lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, dar și asupra noii solicitări depuse de Diana Șoșoacă. După ședință, BEC va difuza un comunicat de presă", a explicat președintele Autorității Electorale Centrale.

El a adăugat că Șoșoacă poate contesta la Curtea Constituțională decizia BEC, dacă o va considera neconvenabilă.

Curtea Constituțională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestațiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Decizia a provocat iritarea PNL și USR. Reprezentanții acestor formațiuni au acuzat PSD că ar fi făcut presiuni pentru ca George Simion să ajungă în turul II prezidențial împreună cu Marcel Ciolacu, situație în care liderul social-democrat ar fi avantajat.

Ciolacu, la rândul său, a cerut Curții Constituționale să-și explice decizia.

În ceea ce o privește pe Șoșoacă, aceasta a acuzat faptul că decizia CCR i-a încălcat "toate drepturile procesuale". 

„Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. (Sunt) singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri”, a spus Șoșoacă, într-o transmisiune live pe Facebook.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close