Antena 3 CNN Life Un japonez și-a inventat jobul ideal: câștigă 80.000 de dolari pe an și nu face nimic

Un japonez și-a inventat jobul ideal: câștigă 80.000 de dolari pe an și nu face nimic

doi barbati asiatici stand de vorba
Shoji Morimoto se oferă spre închiriere oamenilor care suferă de singurătate FOTO: Instagram/ Shoji Morimoto
de D.C.    |    01 Oct 2024   •   13:57

Un bărbat de 40 de ani, din Japonia, căsătorit și cu copii, care recunoaște că nu-i place să muncească, și-a găsit jobul ideal, la care practic nu depune niciun efort, dar câștigă foarte bine, adică aproximativ 80.000 de dolari pe an.

Shoji Morimoto se oferă spre închiriere oamenilor care suferă de singurătate și nu duce deloc lipsă de clienți. Potrivit New York Post, are în momentul de față un portofoliu de peste 1.000 de clienți - localnici, dar și străini veniți să lucreze în Japonia, între care și americani - pe care îi taxează cu 100 de dolari per ședință, care durează între 2 și 3 ore.

El spune că marele lui talent este acela de „a pune capăt singurătății”. În Japonia, singurătatea este considerată o problemă de sănătate publică, care face ravagii asupra stării mintale a oamenilor fără prieteni. Extrem de mulți japonezi suferă de sindromul Hikikomori - o formă extremă de retragere socială.

Considerat drept un „fenomen global” de către psohologii din Țările de Jos într-un studiu realizat în 2023, Hikikomori poate afecta grav starea mentală, socială și dezvoltarea unei persoane, iar cercetătorii Universității Kyushu din Japonia spun că singurătatea poate micșora creierul și provoacă o serie de probleme de sănătate fizică.

Shoji Morimoto s-a gândit că poate exploata această problemă în interesul său și oferă companie oricărei persoane, indiferent de cât de ciudat se comportă. 

Într-o discuție recentă cu YouTuber-ul Drew Binsky, Morimoto a spus că a fost angajat să privească o femeie care rupea bucăți de hârtie și le mânca.

O altă femeie l-a angajat ca să poarte șapca soțului decedat de curând, în timp ce luau masa împreună. 

Morimoto spune că deși este dedicat și le face clienților săi pe plac, indiferent de cât de ciudate sunt întâlnirile lor, întotdeauna păstrează o limită și nu leagă relații de prietenie cu aceștia. „Nu voi fi niciodată prieten cu oamenii care mă angajează”, i-a spus Morimoto - care nu vorbește engleza - lui Binsky.

Cei doi au comunicat prin intermediul unei aplicații de traducere. Când a fost întrebat dacă jobul pe care și l-a găsit este suficient ca să-i asigure un trai decent, japonezul a spus că anual câștigă cam 80.000 de dolari.

Shoji Morimoto face deja acest lucru din 2018. 

 

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close