Antena 3 CNN Actualitate Social Minivacanța de Sf. Maria. La ce trebuie să fim atenți înainte să rezervăm o cazare. Sfaturile Ministerului Turismului

Minivacanța de Sf. Maria. La ce trebuie să fim atenți înainte să rezervăm o cazare. Sfaturile Ministerului Turismului

vedere de sus centru brasov
Turiştii care doresc să călătorească în România ar trebui să verifice dacă unitatea unde doresc să se cazeze este clasificată. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    13 Aug 2024   •   15:42

Românii vor lua cu asalt litoralul și stațiunile de la munte în minivacanța de Sfânta Maria. În acest context, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a făcut o serie de recomandări de care ar trebui să ținem cont înainte să rezervăm o cazare

Turiştii care doresc să călătorească în România ar trebui să verifice, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), dacă unitatea unde doresc să se cazeze este clasificată, pentru că astfel se asigură că standardele de calitate sunt respectate, arată instituţia într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

"Pentru majoritatea dintre dumneavoastră urmează o perioadă de vacanţă alături de familii şi prieteni. Ne dorim să aveţi parte de un sejur fără probleme şi să beneficiaţi de condiţiile de cazare promise, de aceea vă recomandăm să luaţi câteva măsuri de precauţie înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata pentru aceasta. Dacă doriţi să vă organizaţi vacanţa pe cont propriu în România, indiferent de platforma online pe care o consultaţi sau de recomandările primite pentru alegerea cazării, verificaţi pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului dacă unitatea este clasificată înainte de a lua decizia finală!", a arătat MEAT.

Conform sursei citate, clasificarea unităţilor de cazare este obligatorie şi are ca scop prioritar protecţia turiştilor, constituind o formă codificată de prezentare a nivelului de confort şi a ofertei de servicii.

Prin verificarea clasificării, turistul se asigură că standardele de calitate sunt respectate, în funcţie de numărul de stele sau margarete acordate unităţii de cazare. În caz contrar, turistul poate depune online o sesizare, care poate fi mult mai uşor soluţionată.

MEAT face menţiunea că toate unităţile de cazare autorizate, indiferent de tipul acestora, au obligaţia de a emite bon şi/sau factură fiscală.

În plus, doar structurile clasificate pot primi vouchere de vacanţă ca metodă de plată.

"Dacă, însă, veţi întâmpina probleme, MEAT este alături de dumneavoastră şi în cursul minivacanţei ce urmează! Două echipe din cadrul Direcţiei Control Turism se vor afla în zona staţiunilor turistice de la malul Mării Negre pentru soluţionarea reclamaţiilor", se mai arată în informare.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close