Antena 3 CNN High Tech Apple lansează luni noile telefoane iPhone 16. Siri devine mai inteligentă, utilizatorii vor folosi IA pentru text și poze

Apple lansează luni noile telefoane iPhone 16. Siri devine mai inteligentă, utilizatorii vor folosi IA pentru text și poze

GettyImages-1660541874
Compania a prezentat deja câteva dintre lucrurile pe care Apple Intelligence le va putea face. Foto: Gettyimages
de Robert Kiss    |    09 Sep 2024   •   13:37

Apple dezvăluie luni cel mai recent telefon iPhone și o mulțime de alte componente hardware noi, în timpul celui mai mare eveniment de lansare de produs al anului. Compania urmează să introducă prima gamă de iPhone-uri concepute special pentru inteligența artificială generativă (care le permite utilizatorilor să creeze text și imagini), scrie CNN.

Evenimentul, desfășurat la sediul Apple din Cupertino, California, are sloganul „It’s Glowtime” cu logo-ul companiei înconjurat de o aură colorată. Se zvonește că Apple va veni cu noi culori pentru iPhone și alte produse Apple.

Apple se confruntă cu o presiune imensă înaintea evenimentului pentru a dovedi că noile funcții IA și alte actualizări pentru iPhone 16 merită banii utilizatorilor. De asemenea, Apple trebuie să convingă investitorii că nu a rămas în urmă în cursa AI, deoarece rivalii au lansat deja funcții similare cu noua tehnologie.

De la lansarea iPhone 12 cu conectivitate 5G în 2020, compania a oferit utilizatorilor puține motive pentru a cumpăra cea mai recentă generație. Camerele telefoanelor au avansat în mare măsură până la punctul în care sunt suficiente pentru nevoile de zi cu zi ale majorității oamenilor fără modificări majore de hardware și, la un moment dat, ochiul uman nici măcar nu este capabil să perceapă rezoluții mai mari ale ecranului.

Drept urmare, vânzările de iPhone, care reprezintă jumătate din veniturile companiei, nu au fost spectaculoase.

De asemenea, acțiunile companiei au stagnat, până la dezvăluirea Apple Intelligence, semn că investitorii se bazează pe inteligența artificială pentru a convinge oamenii să cumpere noile iPhone-uri. Acțiunile Apple au crescut cu 14% de la evenimentul din 10 iunie și cu aproape 18% de la începutul acestui an.

Telefoanele iPhone vor fi concepute special pentru Inteligența Artificială

Compania a prezentat deja câteva dintre lucrurile pe care Apple Intelligence le va putea face: va permite conversații mai naturale cu Siri, va ajuta la redactarea e-mailurilor, va facilita găsirea momentelor specifice în albumele dvs. foto și va încorpora informațiile personale ale utilizatorilor în răspunsuri. Sarcina companiei va fi luni să le arate utilizatorilor de iPhone cum va funcționa AI în viața de zi cu zi.

iPhone 16 este, de asemenea, setat să aibă un buton dedicat pentru cameră.

Marea întrebare: prețul?

O întrebare majoră pentru evenimentul de luni este modul în care Apple va stabili prețul pentru gama iPhone 16. În ultimii patru ani, prețul de pornire la lansare pentru noile iPhone-uri a fost de 799 de dolari.

Pasionații Apple au dezbătut de ani de zile dacă modelele de iPhone ar trebui să fie mai ieftine, în timp ce investitorii ar prefera profitul maxim.

Mulți analiști, inclusiv Angelo Zino de la CFRA Research, spun că Apple ar putea crește prețurile „în general” pentru gama iPhone din cauza noilor funcții AI și a costului pentru companie de a le livra.

Cu toate acestea, aproape sigur că nu va fi o majorare semnificativă.

De când pot fi cumpărate noile telefoane iPhone 16

Evenimentul de dezvăluire a noilor produse va fi urmat, în data de 20 septembrie, de debutul comercializării noilor telefoane, aşa cum a făcut Apple şi în ultimii ani.

Faptul că noile iPhone 16 vor începe să se comercializeze în data de 20 septembrie, înseamnă că Apple va putea să includă o parte din veniturile generate din vânzarea acestor dispozitive în rezultatele pentru trimestrul curent, al patrulea trimestru al exerciţiului fiscal utilizat de Apple, când compania mizează pe faptul că vânzările sale vor creşte cu 5% în ritm anual. Însă cea mai mare a vânzărilor generate de noile dispozitive în trimestrul următor, care coincide cu sezonul sărbătorilor de sfârşit de an. Pentru această perioadă, analiştii prognozează pe faptul că veniturile Apple vor creşte cu 7%, până la 128,4 miliarde de dolari. 

Alte dispozitive

Se zvonește că Apple ar putea anunța și actualizări pentru Apple Watch și AirPods.

Se așteaptă ca Apple Watch Series 10 să fie mai subțire decât predecesorii săi, dar cu un ecran mai mare, iar compania urmează, de asemenea, să lanseze noi oferte AirPod de nivel inferior și mediu.

Aceste actualizări vor urma noile oferte de software pentru ambele dispozitive pe care Apple le-a anunțat la conferința anuală a dezvoltatorilor din iunie.

Utilizatorii AirPods vor putea să răspundă sau să refuze un apel doar printr-o mișcare din cap sau clătinând din cap. Și noua urmărire a semnelor vitale de pe Apple Watch poate notifica utilizatorii când s-ar putea îmbolnăvi, pe baza semnalelor precum temperatura corpului și ritmul cardiac.

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close