Antena 3 CNN High Tech Apple a anunțat data la care va lansa noile modele iPhone 16

Apple a anunțat data la care va lansa noile modele iPhone 16

GettyImages-2102514358
Apple lansează în luna septembrie noile telefoane iPhone. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    26 Aug 2024   •   21:10

Apple a anunțat că seria de smartphone-uri iPhone 16 va fi prezentată oficial pe data de 9 septembrie sub sloganul „It's Glowtime”.  Seria iPhone 16, la fel ca generaţia anterioară, va fi compusă din patru modele.

La fel ca în ultimii ani, evenimentul se va desfăşura în Steve Jobs Theater, din cadrul Apple Park, noul sediu al companiei, din Cupertino, California.

Care sunt noutățile pentru iPhone 16

Din punct de vedere software, cea mai importantă noutate va fi Apple Intelligence - suita de facilităţi de AI, care fi implementată, începând cu această toamnă, nu doar pe iPhone, cu şi pe iPad şi Mac.

Potrivit surselor, noul iPhone 16 va avea un ecran mai mare pentru modelul Pro dar, per total, noile telefoane nu vor fi foarte diferite de modelele de anul trecut. În schimb, dispozitivele de tip wearable care vor fi prezentate de Apple în data de 9 septembrie vor veni cu modificări importante. Astfel noile modele de ceasuri Apple Watch Series 10 vor fi mai subţiri şi vor avea ecrane mai mari.

De când pot fi cumpărate noile telefoane iPhone 16

Evenimentul de dezvăluire a noilor produse va fi urmat, în data de 20 septembrie, de debutul comercializării noilor telefoane, aşa cum a făcut Apple şi în ultimii ani.

Evenimentul de lansare de luna viitoare este unul foarte important pentru Apple, care în ultimele trimestre s-a confruntat cu vânzări modeste de telefoane smartphones şi dispozitive de tip wearable. Faptul că noile iPhone 16 vor începe să se comercializeze în data de 20 septembrie, înseamnă că Apple va putea să includă o parte din veniturile generate din vânzarea acestor dispozitive în rezultatele pentru trimestrul curent, al patrulea trimestru al exerciţiului fiscal utilizat de Apple, când compania mizează pe faptul că vânzările sale vor creşte cu 5% în ritm anual. Însă cea mai mare a vânzărilor generate de noile dispozitive în trimestrul următor, care coincide cu sezonul sărbătorilor de sfârşit de an. Pentru această perioadă, analiştii prognozează pe faptul că veniturile Apple vor creşte cu 7%, până la 128,4 miliarde de dolari. 

 

 

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close