Antena 3 CNN Externe Zelenski explică cea mai mare remaniere guvernamentală de la începutul războiului. De ce au demisionat miniștrii, inclusiv Kuleba

Zelenski explică cea mai mare remaniere guvernamentală de la începutul războiului. De ce au demisionat miniștrii, inclusiv Kuleba

BeFunky-collage - 2024-08-09T001917.112
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. / sursă foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    04 Sep 2024   •   16:13

Ucraina are „nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia, a declarat miercuri preşedintele Volodimir Zelenski pentru a explica o remaniere ministerială în curs care îl include și pe şeful diplomaţiei, Dmitro Kuleba.

„Unii dintre ei sunt miniştri de cinci ani şi avem nevoie de o nouă energie”, a declarat Zelenski, care le-a mulţumit miniştrilor la final de mandat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu prim-ministrul irlandez Simon Harris de la Kiev, scriu AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

Parlamentul ucrainean a anunţat miercuri că a acceptat demisia unui vicepremier, a ministrului pentru industrii strategice şi a altor doi colegi ai săi, relatează Reuters.

Sesiunea s-a încheiat înainte de a fi discutată demisia ministrului de externe Dmitro Kuleba, până acum cel mai important nume vizat de remanierea guvernamentală, informează membrii parlamentului pe platforma Telegram.

Dmitro Kuleba şi-a prezentat demisia miercuri, a anunţat preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, informează Reuters. Mai mulți miniștri și-au prezentat deja demisiile, iar un consilier prezidențial a fost demis.

Stefanciuk a declarat că demisia urmează să fie discutată de legiuitori în curând, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că au loc schimbări în guvern pentru a consolida şi obţine rezultatele dorite de Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că schimbările din guvernul Ucrainei nu vor influenţa „în niciun fel" perspectivele unui proces de negocieri.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close