Antena 3 CNN Externe „Un pericol incalculabil”. Olaf Scholz cere preşedintelui Iranului să nu atace Israelul

„Un pericol incalculabil”. Olaf Scholz cere preşedintelui Iranului să nu atace Israelul

Olaf Scholz
Olaf Scholz a cerut Iranului să nu escaladeze tensiunile în Orientul Mijlociu
de Adrian Dumitru    |    12 Aug 2024   •   17:52

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a cerut, luni, preşedintelui iranian, Massoud Pezeshkian, în timpul unei convorbiri telefonice, „să facă totul pentru a evita o escaladare militară” în Orientul Mijlociu, potrivit unui comunicat publicat la Berlin, relatează AFP, Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Scholz „a subliniat, din nou, că a sosit momentul să se ajungă la un acord privind încetarea focului şi eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza”, care să fie imediat pus în aplicare pentru o detensionare a situaţiei în regiune.

„Spirala violenţei în Orientul Mijlociu trebuie oprită acum; orice altă evoluţie ar conduce la un pericol incalculabil pentru ţările şi oamenii din regiune”, i-a spus Scholz lui Pezeshkian.

Îngrijorările în legătură cu o escaladare militară în regiune au crescut în urma uciderii a doi lideri importanţi - unul din Hamas şi celălalt din Hezbollah, ambele susţinute de Iran.

Iranul şi Hezbollah au anunţat că vor lansa lovituri masive împotriva Israelului ca represalii la uciderea celor doi lideri. Forţele israeliene se află în alertă maximă de mai multe zile.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close