Antena 3 CNN Externe Cine e Ryan Wesley Routh, bărbatul reținut în aparenta tentativă de asasinat a lui Donald Trump

Cine e Ryan Wesley Routh, bărbatul reținut în aparenta tentativă de asasinat a lui Donald Trump

Ryan Wesley Routh
Persoana reţinută pentru aparenta tentativă de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump este Ryan Wesley Routh. FOTO: Facebook /CNN
de Georgiana Marina    |    16 Sep 2024   •   07:47

FBI investighează ceea ce pare a fi o a doua tentativă de asasinat asupra fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump, în doar două luni. După un schimb de focuri, agenţii serviciilor secrete au reţinut un bărbat înarmat cu o puşcă automată Kalașnikov 47, ce ar fi urmat să tragă asupra fostului preşedinte care se afla pe terenul său de golf din West Palm Beach. Bărbatul reținut s-a declarat un susținător al Ucrainei și în mai multe postări pe rețelele sociale scria că e dispus să lupte ca voluntar pentru a o apăra, scrie CNN.

Kamala Harris şi JD Vence au reacţionat şi ei după producerea acestui incident şi au transmis că se bucură că Trump se află în afara oricărui pericol. 

Donald Trump a fost uşor rănit la urechea dreaptă, în urmă cu 2 luni, după ce un tânăr în vârstă de 20 de ani a deschis focul asupra sa în timpul unui miting electoral din statul Pennsylvania.

La puţin peste două luni după ce a fost rănit la un miting de campanie organizat în apropiere de Pittsburgh, autorităţile investighează ceea ce pare a fi o nouă tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte Donald Trump.

Rafael Barros, agent special responsabil U.S. Secret Service, Miami Field Office: Fostul președinte Donald Trump este în siguranță și nevătămat în urma unui incident de protecție produs duminică, cu puțin timp înainte de ora 14.00, la Trump International Golf Club din West Palm Beach.

Persoana reţinută pentru aparenta tentativă de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump este Ryan Wesley Routh, potrivit a trei surse din cadrul forţelor de ordine. Mulţumită unui pont primit de la un martor ocular, s-au furnizat numeroase informaţii care au condus la reţinerea suspectului.

Șeriful Ric Bradshaw/Palm Beach County: Aveam o etichetă, aveam o descriere a vehiculului și aveam o zonă în care am văzut persoana.

Reprezentanţii forţelor de ordine spun că au găsit o puşcă de tip AK 47 şi alte obiecte lăsate de suspect în tufişurile din apropierea clubului de golf Trump International.

Șeriful Ric Bradshaw, Palm Beach County: Mai era și un GoPro pe gard acolo unde intenționa să filmeze ce se întâmplă.

FBI este investighează cazul.

Agent special FBI Jeffrey Veltri, Miami Field Office: Am dIslocat o serie de resurse, inclusiv echipe de investigație, membri ai echipei de răspuns la situații de criză, geniști și membri ai echipei de răspuns la probe, de asemenea.

Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au fost informaţi şi ei cu privire la cele întâmplate.
Harris şi guvernatorul Tim Walz au emis o declaraţie prin care au afirmat că se bucură că Trump nu a fost rănit şi că, citez: "Mă bucur că este în siguranţă" şi că "violenţa nu îşi are locul în America."

Cine e Ryan Wesley Routh

Ryan Wesley Routh, despre care autoritățile suspectează că plănuia să-l atace pe fostul președinte Donald Trump în timp ce juca golf, și-a exprimat sprijinul ferm pentru Ucraina în zeci de postări pe X în 2022, spunând că este dispus să moară în luptă și că „noi trebuie să ardem Kremlinul din temelii.” 

„Sunt dispus să zbor la Cracovia și să merg la granița Ucrainei pentru a fi voluntar pentru a lupta și a muri. Trebuie să câștigăm”, a scris Routh într-o postare pe X în martie 2022. Pe contul personal de Facebook, Routh a încurajat străinii anul trecut să lupte în război.  

„Sunt aici la Kiev şi vreau să folosesc Parcul Independenţei pentru a crea un oraş de corturi al tuturor străinilor de aici pentru a obţine sprijinul a mii de alţi civili străini care să vină şi să sprijine Ucraina”, a scris el pe Twitter în aprilie 2022.

„Uitaţi de zona de interdicţie aeriană - cereţi Congresului să pună toţi militarii americani în concediu plătit pentru a putea lupta. Cereţi Congresului să pună toţi militarii americani în concediu plătit pentru a putea lupta ca civili în Ucraina. Spuneţi Congresului cât veţi plăti pentru toate armele - drone, rachete, avioane - totul. Daţi-le un cec în alb, astfel încât să nu existe nicio responsabilitate din partea SUA", i s-a adresat el lui Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe X.

Arhivele din Carolina de Nord arată că bărbatul reținut în aparenta tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump de duminică a mai avut probleme cu legea. În 2002, Ryan Wesley Routh a fost arestat după ce a fost oprit de poliție deoarece avea o armă de foc și apoi a fugit și s-a baricadat într-un magazin. Autoritățile de stat și federale l-au acuzat în mod repetat că nu și-a plătit impozitele la timp. De exemplu, în 2008 avea o datorie de aproximativ 32.000 de dolari, potrivit înregistrărilor instanței. În 1998, statul a susținut că a comis o infracțiune legată cu un „cec fără acoperire”, dar în acel caz a fost câștig de cauză. În alt proces, judecătorii l-au condamnat să plătească zeci de mii de dolari reclamanților în diferite procese civile. 

Pe pagina sa de LinkedIn, Routh afişează steagul ucrainean şi spune că a deţinut Camp Box Honolulu în Hawaii, care construieşte „structuri economice simple pentru a ajuta la rezolvarea problemei celei mai mari rate a persoanelor fără adăpost din Statele Unite".

„Caut constant oportunităţi de colaborare care să producă cel mai mare impact public pentru îmbunătăţirea societăţii noastre”, scrie el.

„M-aş bucura enorm de invitaţia de a mă alătura oricărei cauze monumentale demne de a aduce schimbări reale în lumea noastră”.

Se pare că Routh a urmat cursurile Universităţii de Stat Agricole şi Tehnice din Carolina de Nord din Greensboro, dar s-a mutat în Hawaii undeva în jurul anului 2018.

Pe pagina sa de LinkedIn, Routh a scris: „Sunt cu siguranţă liber să mă mut în orice loc îndepărtat de pe planetă care ar putea avea cel mai mare impact pozitiv, sau chiar după colţ, creând ceva unic şi magic”.

Se pare că nu a mai folosit X de un an, când a scris despre eforturile din Haiti de combatere a violenţei bandelor. „Am mii de soldaţi afgani care doresc să servească pentru poliţia naţională din Haiti pe salarii mici”, a spus el. „1000 de oameni cu paşapoarte, gata să zboare”.

Fila „replies ” de pe fluxul X al lui Routh arată că acesta a trimis recent mesaje către Kamala Harris şi Joe Biden, îndemnându-i să viziteze persoanele rănite în timpul tentativei anterioare de asasinat asupra lui Trump.

Fiul cel mare al lui Routh, Oran, a transmis un mesaj către CNN în care ăl descrie ca pe „un tată iubitor și grijuliu și un om cinstit și muncitor”.  

„Nu știu ce s-a întâmplat în Florida și sper că lucrurile au fost doar greșit înțelese. Nu e omul care să facă ceva nebunesc, cu atât mai mult violent”, a scris fiul acestuia. 



 

×
Subiecte în articol: Donald Trump tentativa asasinat SUA FBI
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close