Antena 3 CNN Externe Trump critică schimbul de prizonieri dintre SUA și Occident: „O victorie pentru Putin. Eu aș fi făcut o afacere mai bună”

Trump critică schimbul de prizonieri dintre SUA și Occident: „O victorie pentru Putin. Eu aș fi făcut o afacere mai bună”

donald trump
Donald Trump spune că schimbul de prizonieri a marcat o victorie pentru Vladimir Putin. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    03 Aug 2024   •   12:52

Fostul președinte al SUA Donald Trump a criticat schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Occident, spunând că a marcat o victorie pentru președintele rus, Vladimir Putin. El a mai adăugat că ar fi făcut o afacere mai bună dacă ar fi fost la Casa Albă, transmite Wall Street Journal.

„Ca de obicei, a fost o victorie pentru Putin... Dar am primit pe cineva înapoi. Deci, nu voi contesta niciodată asta. Nu s-ar fi întâmplat cu noi. Nu ar fi trebuit să-i lăsăm pe unii dintre marii ucigași ai lumii să plece”, a spus el la Fox Business.

Administrația Trump a participat la schimburi de prizonieri, inclusiv la un acord din noiembrie 2019, în care doi ostatici occidentali, unul american și unul australian, au fost eliberați de talibani după mai bine de trei ani de captivitate. În schimb, guvernul afgan a eliberat trei membri talibani importanți.

Rusia, Belarus şi mai multe state occidentale au efectuat un schimb ce a implicat un număr total de 26 de deţinuţi pe un aeroport din Ankara, într-o operaţiune fără precedent la care au fost participat serviciile speciale turce (MIT).

Printre cei eliberaţi se află figuri ale opoziţiei şi critici ai preşedintelui rus, Vladimir Putin.

În schimbul lor, Germania, SUA şi ţările partenere au eliberat persoane din Rusia suspectate de spionaj, dar şi un bărbat care ispăşea o pedeapsă la închisoare pe viaţă în Germania pentru uciderea unui cecen exilat ziua în amiaza mare, într-un parc din centrul Berlinului, în 2019.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close