Antena 3 CNN Externe Suspectul în aparenta tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump l-a numit "idiot" pe fostul președinte în cartea sa despre Ucraina

Suspectul în aparenta tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump l-a numit "idiot" pe fostul președinte în cartea sa despre Ucraina

Ryan Wesley Routh, suspectul în aparenta tentativ? de asasinat asupra lui Donald Trump
Ryan Wesley Routh, suspectul în aparenta tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump (stânga) și forțe de poliție la clubul de golf din Florida al liderului republican (dreapta), 15 septembrie 2024. Sursă foto: Profimedia Images
de A.I.    |    16 Sep 2024   •   09:57

Ryan Wesley Routh, suspectul în vârstă de 58 de ani reținut, duminică, în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump în Florida, a publicat anul trecut o carte în care detaliază eforturile sale de a sprijini Ucraina în războiul declanșat de Rusia, notează CNN.

Volumul lui Routh se intitulează "Războiul din Ucraina care nu poate fi câștigat. Eroarea fatală a democrației, abandonarea lumii și cetățeanul global - Taiwan, Afganistan, Coreea de Nord și sfârșitul umanității". A fost publicat pe Amazon de către autor, fără a avea listată o editură.

În cele 291 de pagini, Routh își mărturisește deziluziile în legătură cu soarta acestui conflict, pe care l-a numit "imposibil de câștigat".

El descrie cum a călătorit la granița dintre Polonia și Ucraina, în încercarea de a se înrola în război de partea Kievului.

"Însă la 56 de ani, fără absolut nicio experiență militară, am fost refuzat cu reticență de personalul de recrutare de la frontieră", a recunoscut el.

Routh nu a abandonat și a încercat, în schimb, să înroleze mai mulți combatanți pentru efortul de război al Ucrainei. El relatează că a călătorit la Kiev, unde a constituit un centru de voluntariat improvizat în Piața Independenței, înainte ca acesta să fie desființat de poliție.

Apoi, lui Routh i-au fost respinse toate demersurile făcute către autoritățile locale cu privire la inițiativa sa de sprijin pentru război. 

"Îmi dădusem fiecare gram de energie și motivație pentru Ucraina și am rămas cu mâinile goale", a conchis el, notând și încercările sale nereușite de a construi drone pentru armata ucraineană împreună cu o echipă de ingineri internaționali. 

Cartea abordează, de asemenea, preluarea Afganistanului de către talibani după retragerea americană din 2021 și situația politică din Taiwan, care se confruntă cu amenințări tot mai mari din partea Chinei, menționează sursa citată.

Donald Trump, numit "idiot" în cartea lui Ryan Routh

Ryan Wesley Routh l-a descris pe Donald Trump drept "idiot" și "bufon" în cartea sa despre războiul din Ucraina, relatează CNN, care a analizat volumul respectiv.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, care a fost reținut, duminică, în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Trump, a scris anul trecut despre eforturile sale nereușite de a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia și s-a pronunțat, de asemenea, în legătură cu crizele globale.

Routh a calificat decizia lui Trump, de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul în 2018, drept o "gafă imensă" care a apropiat Teheranul de Moscova, iar efectul s-a văzut în miile de drone iraniene cu care Rusia a provocat devastări în Ucraina.

Routh i-a îndemnat pe refugiații afgani să lupte pentru Ucraina și a comparat regimul autoritar al președintelui din Venezuela, Nicolas Maduro, cu insurecția din 6 ianuarie 2021 a susținătorilor lui Donald Trump.

"Am oglindit evenimentele devastatoare (din Venezuela) cu propria noastră catastrofă din 6 ianuarie, comisă de Donald Trump și gașca sa nedemocratică", a scris Routh.

El a dat de înțeles că l-ar fi sprijinit în trecut pe liderul republican și a afirmat că trebuie să își asume o parte din vină pentru alegerea sa ca președinte în 2016, adăugând:  "Sunt suficient de bărbat să spun că am judecat eronat și am comis o greșeală teribilă."

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close