Antena 3 CNN Externe Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute: „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi”

Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute: „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi”

Kim Jong Un ține în mână o pușcă de asalt cu amortizor, înconjurat de soldați nord-coreeni.
Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    25 Oct 2024   •   14:29

Soldații ruși au fost auziți în timp ce îi critică pe nord-coreenii care au fost aduși să-i ajute să lupte împotriva ucrainenilor, conform unor interceptări scurse și obține de Contraspionajul Militar Ucrainean – „Ce dracu’ să facem cu ei?” – spune ei pe înregistrări, vorbind despre dificultățile în a le da acestora ordine, relatează CNN.

Soldații ruși vorbesc disprețuitor la adresa soldaților nord-coreeni, care sunt așteptați să ajungă e front în cadrul unui grup de luptă supranumit „Batalionul K”. La un moment dat, unul dintre ruși se referă la nord-coreeni cu apelativul „chinezii ăia nenorociți”.

În același extras, un soldat rus îl descrie pe un altul care a primit ordinul de a-i întâmpina pe militarii nord-coreeni.

„Stă acolo și se uită cu ochii cât cepele... Să-i ia dracu’! A venit aici și ne întreabă ce dracu’ să facem cu ei”.

Interceptările audio au fost obținute din transmisii criptate ale rușilor în noaptea de 23 otcombrie, conform serviciilor ucrainene.

Analiza Ucrainei asupra interceptărilor a dezvăluit că mișcările de trupe nord-coreene erau planificate pentru dimineața zilei de 24 octombrie în regiunea Postoialie Dvori, în Kursk, acolo unde armata ucraineană și-a lansat incursiunea surpriză la începutul anului.

Interceptările mai dezvăluie, în plus, că există planuri ca un traducător și trei ofițeri de rang înalt să fie arondați pentru fiecare 30 de militari nord-coreeni.

„Un lucru nu înțeleg eu – de unde să scoatem trei ofițeri seniori la fiecare 30 de oameni? Unde îi găsim? Va trebui să-i scoatem de undeva”, mai spune un militar rus în interceptările audio.

×
Parteneri
x close