Antena 3 CNN Externe Rusia a lansat peste 100 de rachete şi 100 de drone asupra Ucrainei, susţine Zelenski: „O mulţime de pagube în sectorul energetic”

Rusia a lansat peste 100 de rachete şi 100 de drone asupra Ucrainei, susţine Zelenski: „O mulţime de pagube în sectorul energetic”

volodimir zelenski
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, luni, 26 august 2024. Sursa foto: Instagram/ Zelenskyy_official
de Mia Lungu    |    26 Aug 2024   •   13:42

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Rusia a utilizat peste 100 de rachete şi circa 100 de drone în atacul de luni asupra Ucrainei, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

"Peste 100 de rachete de diferite tipuri şi o sută de 'Shahed' (drone sinucigaşe - n. r.)", au fost utilizate "într-unul dintre cele mai importante atacuri" ruse împotriva ţării, a afirmat Zelenski.

"O mulţime de pagube asupra sectorului energetic", a postat el pe Telegram. Potrivit autorităţilor locale, infrastructuri energetice din cel puţin trei regiuni ucrainene au fost lovite în atacul masiv rus de luni dimineaţă, este vorba despre Zaporojie, Rivne şi Lvov.

Zelenski le-a mai cerut aliaţilor să respecte angajamentele de a furniza sisteme de apărare aeriană şi rachete Ucrainei. De asemenea, a spus el, Ucraina şi partenerii săi ar trebui să încheie un acord comun de apărare pentru a doborî dronele şi rachetele ruse.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskyy_official)

"În diferite regiuni ale Ucrainei, am putea face mult mai mult pentru a proteja vieţi dacă aviaţia vecinilor noştri europeni ar lucra împreună cu avioanele noastre F-16 şi cu apărarea noastră antiaeriană", a menţionat el pe Telegram, cerând "soluţii".

Apărarea aeriană ucraineană a doborât aproximativ 15 rachete şi 15 drone care au vizat capitala Kiev luni dimineaţă şi în cursul nopţii, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, pe reţeaua Telegram.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că arme de înaltă precizie au lovit luni importante infrastructuri energetice din Ucraina care susţin complexul militaro-industrial, relatează agenţia rusă Interfax, preluată de Reuters.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close