Antena 3 CNN Externe Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Rușii atacă masiv cu drone și rachete. Cel puțin 3 oameni au murit

Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Rușii atacă masiv cu drone și rachete. Cel puțin 3 oameni au murit

alerta ucraina
Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Foto: X
de Adrian Dumitru    |    26 Aug 2024   •   09:05

Ucraina a fost atacată cu un val masiv de rachete, în noaptea de duminică și în dimineața de luni, conform informațiilor transmise de forțele aeriene ucrainene și de oficialul Anton Gherașcenko. Ukrainska Pravda scrie că invadatorii au folosit bombardiere Tu-22M3 de rază lungă pentru a lovi Ucraina, iar Gherașcenko spune că alertele sună în toată țara.

UPDATE: Explozii au fost auzite la Kiev și în alte orașe din Ucraina în dimineața zilei de 26 august, când Rusia a lansat un atac masiv cu rachete și drone, ucigând cel puțin trei persoane, scrie Kyiv Independent.

La Kiev s-au auzit explozii în oraș cu puțin timp înainte de ora 8:30. Alte explozii s-au auzit imediat după ora 9:00, la scurt timp după ce Forțele Aeriene ucrainene au declarat că MiG-31 rusești au fost ridicate în aer.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că au existat întreruperi de curent în „ mai multe cartiere ” ale capitalei, iar ulterior a adăugat că există probleme cu alimentarea cu apă pe malul drept al orașului.

S-au auzit explozii și la Harkov. 

În orașul Luțk din nord-vestul Ucrainei, un bloc de apartamente a fost avariat, iar o persoană a fost ucisă.

-Știrea inițială-

„Atac masiv cu rachete împotriva Ucrainei. Drone și rachete rusești țintesc mai multe orașe ucrainene. Explozii se aud în mai multe orașe”, a scris Gherașcenko pe Twitter.

Conform informațiilor de pe rețelele sociale, explozii s-au auzit în Harkov, Krivoi Rog și Vinița. „Sunt șase avioane Tu-22M3 în aer”, transmitea primarul Harkovului, Ihor Terehov, pe Telegram.

Forțele aeriene au raportat, de asemenea, două rachete care zburau spre Cernihiv și altele din regiunea Poltava mergând în direcția sud-vest.

Ulterior au fost observate rachete cu ținte în Dnipro, Vinița, Krivoi Rog și Hmelnițki.

Kievul şi restul Ucrainei se află, luni dimineaţă, sub alerte aeriene, armata ucraineană avertizând în privinţa unor atacuri rusești la scară mare, după ce mai multe valuri de atacuri au avut loc şi în cursul nopţii, relatează și Reuters, citat de Agerpres.

În ţară au putut fi auzite mai multe explozii, dintre cele mai recente la Kiev, în primele ore ale dimineţii, când sistemele de apărare aeriană au respins un atac aerian, potrivit unui martor citat de Reuters.

Rusia a lansat două valuri de atacuri cu drone, mai devreme, în cursul nopţii, a anunţat armata ucraineană, dar nu există momentan informaţii privind producerea de pagube sau de victime.

Până la zece drone au fost distruse la apropierea de oraş în regiunea din jurul Kievului, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close