Antena 3 CNN Externe Renato Usatîi, locul 3 în alegerile din Moldova, anunță că nu susține pe nimeni în finală: „Se vor descurca foarte bine și fără mine”

Renato Usatîi, locul 3 în alegerile din Moldova, anunță că nu susține pe nimeni în finală: „Se vor descurca foarte bine și fără mine”

ID30777_INQUAM_Photos_Ion_Marian
Renato Usatîi a refuzat să susțină un candidat în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Foto: Inquam Photos/Ion Marian
de Adrian Dumitru    |    28 Oct 2024   •   16:28

Candidatul clasat pe locul al treilea la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Renato Usatîi, a anunțat că nu are de gând să sprijine niciun candidat în turul doi al alegerilor, care urmează să se desfășoare duminica viitoare – „Se vor descurca foarte bine și fără mine”, a spus el, conform agora.md.

„Eu, Renato Usatîi, nu voi vota niciun candidat. În același timp, eu nu am dreptul să decid ce să facă cetățenii țării noastre. Procedați cum considerați de cuviință. Sunt sigur că se vor descurca foarte bine și fără mine”, a anunțat fostul candidat la prezidențiale.

Usatîi a luat o decizie diferită față de cea din 2020, când nu le-a cerut explicit susținătorilor săi să o voteze pe Maia Sandu, însă le-a spus să voteze „împotriva” lui Igor Dodon, președintele pro-rus de atunci.

Usatîi a spus că deși, în trecut, a ales să susțină un candidat în finală, „acest sprijin m-a impus să îmi cer scuze ulterior”.

Usatîi a lansat mai multe acuzații la adresa guvernării moldovene actuale și președintei Maia Sandu.

„Doamna președintă actuală, Maia Sandu, după un mandat de patru ani, nu poate să aibă nicio susținere din partea mea și a Partidului Nostru”, a spus el, făcând, apoi, o critică mult mai puțin dură la adresa PSRM-ului pro-rus: „Tovarăși «socialiști», cu ce sunteți diferiți de PAS?”.

La primul tur al alegerilor prezidențiale moldovene din 20 octombrie, Renato Usatîi s-a clasat pe locul trei, cu un scor de 13,79%.

În turul doi, programat să aibă loc duminică, 3 noiembrie, se vor confrunta Maia Sandu (42,45%) și Alexandr Stoianoglo (25,98%).

×
Parteneri
x close