Antena 3 CNN Externe Războiul cu Rusia este „mai aproape de sfârșit” decât cred mulți, susține Zelenski

Războiul cu Rusia este „mai aproape de sfârșit” decât cred mulți, susține Zelenski

volodimir zelenski
Războiul cu Rusia este „mai aproape de sfârșit” decât cred mulți, susține Zelenski. FOTO: Hepta
de Georgiana Marina    |    24 Sep 2024   •   10:07

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia este „mai aproape de sfârșit” decât cred mulți și a cerut aliaților să ajute armata Ucrainei, scrie ABC News.

„Planul victoriei este întărirea Ucrainei”, a spus Zelenski în timpul unui interviu pentru "Good Morning America". "De aceea le cerem prietenilor noștri, aliaților noștri, să ne ajute, este foarte important". "Cred că suntem mai aproape de pace decât credem. Suntem mai aproape de sfârșitul războiului. Trebuie doar să fim foarte puternici, foarte puternici", a continuat el.

Zelenski a vorbit cu prezentatorul emisiunii Robin Roberts în timpul vizitei sale la New York pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite din această săptămână. El a promis anterior că va prezenta ceea ce el numește „Planul său de victorie” președintelui Joe Biden, precum și altor lideri cheie americani.

Zelenski a făcut apel în repetate rânduri la SUA și Rgatul Unit să permită ca rachetele cu rază lungă de acțiune să lovească ținte pe teritoriul Rusiei. În replică, Vladimir Putin a avertizat că folosirea armelor occidentale pentru a lovi ținte rusești ar fi o escaladare gravă a războiului și o provocare directă de către națiunile NATO.

Solicitarea lui Zelenski vine în contextul luptelor acerbe de pe frontul de est al Ucrainei, precum și după incursiunea începută acum câteva săptămâni de ucraineni în regiunea Kursk a Rusiei. Ucraina a comunicat că a capturat 1.000 de km pătrați și zeci de sate din regiunea Kursk în primele zile ale ofensivei sale surpriză. Zelenski a spus în timpul interviului pentru ABC News că lui Putin îi „e frică” de operațiunea din Kursk.

"Este adevărat. Îi este foarte frică", a spus el. "De ce? Pentru că oamenii lui au văzut că el nu își poate apăra tot teritoriul."

Liderul ucrainean a spus că doar dintr-o „poziție puternică” Ucraina îl poate „forța pe Putin să oprească războiul”.

Zelenski a fost însoțit la interviu de soția lui, Olena Zelenska.

În această săptămână, Zelenski are programată o vizită la Washington pentru a se întâlni cu Biden, precum și cu candidații la președinție Kamala Harris și Donald Trump .

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close