Antena 3 CNN Externe Putin susține că oficiali din Turcia i-au dat "materiale legate de Ucraina" care merită "examinate cu atenție"

Putin susține că oficiali din Turcia i-au dat "materiale legate de Ucraina" care merită "examinate cu atenție"

vladimir putin
Președintele rus susține că a primit prin intermediul Turciei "materiale" legate de Ucraina. Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    25 Oct 2024   •   17:40

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat, vineri, că a primit de la reprezentanții Turciei "materiale legate de Ucraina" în marja summitului BRICS de la Kazan.

Putin susține că n-a avut ocazia să examineze în detaliu aceste materiale, dar a menționat că ele trebuie analizate cu atenție.

"Nu aș dori să intru în detalii acum, deoarece nu sunt în curs de desfășurare discuții detaliate, în contextul în care partea adversă renunță (la dialog)", a precizat președintele rus.

Potrivit lui Putin, este "prea devreme" pentru a evoca perspectiva în care cele două părți "ar putea cădea de acord în legătură cu ceva".

El a mai spus că Rusia trebuie să își desfășoare operațiunea militară specială cu angajament deplin și că orice soluție propusă la războiul din Ucraina trebuie să țină cont de interesele Rusiei și să ia în calcul realitatea de pe câmpul de luptă.

Putin spune că Ucraina i-a transmis prin intermediul Turciei "inițiative" pe care le-a retractat ulterior

În declarația pentru postul Rusia 1, semnalată de agenția turcă de știri Anadolu, liderul de la Kremlin a mai afirmat că a mai primit în trecut "inițiative ucrainene" din partea Turciei, dar ulterior Kievul ar fi retras propunerile.

"Partenerii noștri turci ne-au abordat cu ceea ce au descris ca fiind inițiative din partea ucraineană. Dar de fiecare dată când am fost de acord, ucrainenii își retrăseseră deja propunerea. Acest lucru s-a întâmplat de două ori. Până la urmă, avem nevoie de claritate cu privire la disponibilitatea și intențiile lor", a susținut Putin, conform sursei citate.

Agenția de presă turcă amintește că Ankara a jucat un rol-cheie în eforturile de mediere, inclusiv în timpul negocierilor primăvara lui 2022.

Totuși, aceste discuții de pace nu au reușit să producă un rezultat concret.

×
Parteneri
x close