Antena 3 CNN Externe Peste 40 de kilograme de cocaină au fost găsite în bananele livrate în supermarketurile din Franţa

Peste 40 de kilograme de cocaină au fost găsite în bananele livrate în supermarketurile din Franţa

mircea geoana trollat campanie electrorala
Bananele au ajuns fructele preferate de traficanții de droguri din America. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    13 Sep 2024   •   19:41

Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite ascunse în coletele de banane livrate către patru magazine dintr-un lanț de supermarketuri din Franța, iar poliția nu știe încă cine este destinatarul. Din primele informaţii, drogurile provin din Columbia, scrie The Guardian. 

Angajații din sucursalele Grand Frais din regiunea Bourgogne-Franche-Comté, din estul Franței, au fost uimiți să găsească între 40 kg și 50 kg de droguri ascunse sub paleți de banane și au dorit să asigure clienții că drogurile nu au intrat în contact cu fructele.

Acum, detectivii încearcă să rezolve misterul cu privire la modul în care drogurile, despre care se crede că provin din Columbia, au ajuns în paleți și, mai important, cui erau destinate.

Olivier Caracotch, procurorul public din Dijon, în Burgundia, a declarat că 10 kg de cocaină au fost găsite în livrările de fructe către magazinul Grand Frais din Beaune. Între 10 kg și 12 kg au fost găsite în livrări similare către alte trei magazine.

Un purtător de cuvânt al Grand Frais a declarat: „Colaborăm îndeaproape cu poliția pentru a ne asigura că ancheta decurge fără probleme și că angajații și clienții noștri sunt în siguranță.” Supermarketul a refuzat să ofere mai multe informații.

Bananele au ajuns fructele preferate de traficanții de droguri din America

Bananele par să fie fructul preferat de traficanții de droguri din America de Sud, după confiscarea mai multor transporturi de cocaină în Europa. Majoritatea cocainei provine din Columbia.

În iulie, câinii special antrenați au descoperit 6.000 kg de cocaină, în valoare estimată de 173 de milioane de lire sterline, ascunse într-un transport de banane în Ecuador, destinat Germaniei. În august, agenții vamali din orașul Salonic, în nordul Greciei, au descoperit aproximativ 93 kg de cocaină într-o navă din Ecuador care transporta banane.

În mai, aproximativ 250 kg de cocaină au fost găsite ascunse în cutii de banane într-un depozit din Colmar, în estul Franței. Poliția a găsit, de asemenea, un dispozitiv GPS de urmărire în transport. Detectivii credeau că drogurile erau destinate să fie livrate în Germania, dar au fost trimise din greșeală în Franța.

În martie, oficialii vamali bulgari au confiscat 170 kg de cocaină de pe o navă care transporta banane către Europa din Ecuador, în timp ce cu o lună înainte, oficialii britanici au declarat că au găsit 5,7 tone de cocaină într-un transport similar, cea mai mare captură de droguri de clasa A din istoria Marii Britanii.

 

×
Subiecte în articol: banane cocaina Supermarket Franta
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close