Antena 3 CNN Externe Pasagerii din submersibilul Titan știau că vor muri înainte de implozie: Detalii din procesul de milioane de dolari intentat OceanGate

Pasagerii din submersibilul Titan știau că vor muri înainte de implozie: Detalii din procesul de milioane de dolari intentat OceanGate

submersibilul titan
Submersibilul Titan. Sursa foto: OceanGate Expeditions via Profimedia Images
de Mia Lungu    |    09 Aug 2024   •   00:45

Familia exploratorului francez Paul-Henri Nargeolet care a murit în implozia submersibilului Titan a intentat un proces în valoare de peste 50 de milioane de dolari împotriva OceanGate, afirmând că echipajul a experimentat "teroare și angoasă mentală" înainte de dezastru și acuzând operatorul de neglijență gravă, potrivit CNN.

Cunoscut drept "domnul Titanic", Nargeolet a participat la 37 de scufundări la situl Titanic, cele mai multe dintre toți scafandrii din lume, conform procesului. El era considerat unul dintre cei mai cunoscători oameni din lume în ceea ce privește faimoasa epavă.

Într-o declarație trimisă prin e-mail, avocații lui au declarat că "submersibilul condamnat" a avut o "istorie tulbure" și că OceanGate nu a dezvăluit date esențiale despre navă și durabilitatea acesteia.

„Echipajul era conștient că urma să moară, înainte de a muri"

Potrivit procesului, submersibilul Titan "a scăpat de greutăți" după aproximativ 90 de minute de scufundare, indicând că echipa a abandonat sau a încercat să abandoneze scufundarea.

"Deși cauza exactă a eșecului nu poate fi determinată niciodată, experții sunt de acord că echipajul Titanului și-ar fi dat seama exact ce se întâmplă", se arată în proces. "Bunul simț dictează că echipajul era conștient că urma să moară, înainte de a muri".

"Este foarte posibil ca echipajul să fi auzit zgomotul crepitant al fibrei de carbon devenind din ce în ce mai intens pe măsură ce greutatea apei a apăsat pe coca Titanului. Echipajul a pierdut comunicațiile și poate și energia. Conform calculelor experților, ei ar fi continuat să coboare, în deplină cunoștință de cauză cu privire la defecțiunile ireversibile ale navei, trăind teroare și angoasă mentală înainte ca Titan să implodeze în cele din urmă."

Un purtător de cuvânt al OceanGate a refuzat să comenteze procesul, care a fost intentat marți în King County, Washington. Inculpații trebuie să răspundă la plângere în următoarele săptămâni, se arată în documentele judiciare. Procesul îl descrie pe Nargeolet ca angajat al OceanGate și membru al echipajului de pe Titan.

Procesul critică, de asemenea, "sistemul electronic la modă, contemporan și wireless al Titanului și afirmă că niciunul dintre regulatoare, controale sau manometre nu ar funcționa fără o sursă constantă de energie și un semnal fără fir".

Deși OceanGate l-a desemnat pe Nargeolet ca membru al echipajului, "multe dintre detaliile privind defectele și neajunsurile navei nu au fost dezvăluite și au fost ascunse în mod intenționat", au declarat în declarația lor avocații Buzbee Law Firm din Houston, Texas.

Tony Buzbee, unul dintre avocații care se ocupă de caz, a declarat că unul dintre scopurile procesului este "să obțină răspunsuri pentru familie cu privire la modul exact în care s-a întâmplat acest lucru, cine au fost cei implicați și cum au putut cei implicați să permită să se întâmple acest lucru".

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close