Antena 3 CNN Externe Momentul în care bărbatul care ar fi încercat să îl împuște pe Trump este arestat

Momentul în care bărbatul care ar fi încercat să îl împuște pe Trump este arestat

suspect trump
Ryan Wesley Routh a fost prins și arestat la scurt timp după tentativa de asasinare alui Donald Trump. Foto: X
de Ioana Coman    |    16 Sep 2024   •   21:58

O cameră corporală purtată de unul dintre polițiști a surprins momentul în care este arestat Ryan Wesley Routh, bărbatul care ar fi încercat să îl împuște pe Donald Trump, duminică, pe un teren de golf.

Ryan Wesley Routh, bărbatul în vârstă de 58 de ani arestat duminică, după o posibilă tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte american Donald Trump, a fost inculpat luni pentru posesie ilegală de armă şi deţinerea unei arme cu seria ştearsă, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Routh, cunoscut ca susţinător al Ucrainei, a compărut luni pentru prima oară în faţa unei instanţe din statul Florida din sud-estul SUA.

El a fost reţinut după ce reuşise iniţial să fugă, în timp ce agenţi ai Secret Service (serviciul care asigură protecţia preşedinţilor americani şi a altor demnitari - n. red.) au tras asupra lui.

Un martor l-a văzut pe individ fugind dintre tufișuri și a făcut o fotografie a mașinii acestuia. Imaginea a ajutat ulterior la reținerea suspectului.

Poliția a intervenit pe autostrada Interstate 95 și a reperat și blocat mașina acestui bărbat, reușind să-l rețină la circa 45 de minute după incident. Suspectul nu era înarmat atunci când forțele de ordine l-au scos din vehicul și nu a spus nimic în momentul reținerii.

În momentul când a fost observat în apropierea terenului de golf al lui Trump, avea asupra lui un pistol-mitralieră de tip AK-47.

Republicanul Trump, care candidează din nou la preşedinţie, a pus luni tentativa de asasinat pe seama „retoricii” preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, şi a vicepreşedintei Kamala Harris, contracandidata democrată la alegerile din noiembrie.

Fostul preşedinte a susţinut că Routh adera la discursul celor doi lideri democraţi şi „a acţionat în consecinţă”. „Retorica lor face să se tragă în mine”, a spus el la Fox News.

Duminică, Routh nu a tras cu arma, dar în 13 iulie un alt atacator - Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani - l-a rănit pe Trump la o ureche cu un glonţ, în timpul unui miting electoral la Butler, în statul Pennsylvania. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close