Antena 3 CNN Externe Medicul anchetat pentru furnizarea ilegală de ketamină lui Matthew Perry, starul din Friends, vrea să revină la serviciu

Medicul anchetat pentru furnizarea ilegală de ketamină lui Matthew Perry, starul din Friends, vrea să revină la serviciu

matthew perry- getty
Matthew Perry, actorul din serialul Friends. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2024   •   22:57

Salvador Plasencia, medicul acuzat că i-a furnizat ilegal ketamină actorului din Friends, Matthew Perry, a fost eliberat pe cauţiune şi a transmis că intenţionează să îşi reia activitatea la clinica de urgenţă pe care o deţine în Los Angeles, scrie The Guardian.

Medicul Salvador Plasencia a pledat nevinovat pentru distribuirea ilegală a drogului care a cauzat moartea starului Matthew Perry din Friends anul trecut.

Avocatul dr. Salvador Plasencia a confirmat pentru NBC News că medicul intenționează să își reia activitatea la clinica de urgență pe care o administrează în Calabasas, un oraș din valea San Fernando din comitatul Los Angeles.

Săptămâna trecută, Plasencia a pledat nevinovat pentru acuzația de conspirație pentru distribuirea ketaminei și a fost eliberat pe o cauțiune de 100.000 de dolari.

Un judecător care supraveghează cazul său a decis că acesta trebuie să afișeze un semn pe ușa clinicii care să informeze pacienții potențiali despre procesul său în curs. Pacienții lui Plasencia sunt, de asemenea, obligați să semneze un formular prin care confirmă că înțeleg acuzațiile împotriva lui și consimt la tratament la fiecare vizită.

Procuroii susțin că Perry a fost injectat cu ketamină de cel puțin 20 de ori în zilele dinaintea morții sale prin intoxicație și înec într-un jacuzzi în octombrie anul trecut. În orele dinaintea morții sale, el a fost injectat de trei ori.

În ultima ocazie, Perry ar fi instruit pe asistentul său, Kenneth Iwamasa, să „îmi facă o doză mare” și să pregătească jacuzziul. Asistentul i-a administrat doza și a plecat să îndeplinească niște sarcini, conform documentelor. Când s-a întors, Perry era întins cu fața în jos în apă.

Procuroii susțin că Plasencia i-ar fi furnizat ketamină lui Iwamasa. De asemenea, acesta este acuzat că i-a administrat injecții cu drogul lui Perry și că l-a învățat pe asistent cum să le facă.

Perry urma tratamente cu ketamină pentru depresie, dar se crede că a căutat surse alternative ale drogului atunci când clinica implicată a început să restricționeze dozele. Procuroii au declarat că actorul obținea drogul ilegal, în afara dozelor programate, ca parte a unei dependențe „necontrolabile”.

Drogul este popular ca tratament alternativ, utilizatorii lăudând senzația de a pătrunde într-o stare fără ego.

Iwamasa a pledat vinovat pentru conspirația de distribuire a ketaminei care a cauzat moartea și pentru administrarea injecțiilor fără pregătire medicală.

Conform procuroilor, Perry avea programată o injecţie cu ketamină cu un doctor pe 14 octombrie, cu două săptămâni înainte de moartea sa, pe 28 octombrie.

În acea zi, asistentul a contactat pe Plasencia pentru mai mult drog și medicul a fost de acord să se întâlnească la casa lui Perry și să administreze o „ doză mare de ketamină”. Dar Perry a avut o reacție la doza suplimentară și corpul său a început să „înghețe”.

Conform acordului de pledoarie al lui Iwamasa, Plasencia a lăsat la casa actorului sticle suplimentare de ketamină. Dar Perry dorea mai mult și i-a instruit pe Iwamasa să contacteze un alt furnizor.

×
Subiecte în articol: Matthew Perry ketamină ancheta politie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close