Antena 3 CNN Externe Cine sunt cei 5 arestaţi în ancheta morţii lui Matthew Perry. „Regina Ketaminei” îi distribuia droguri, asistentul i le injecta

Cine sunt cei 5 arestaţi în ancheta morţii lui Matthew Perry. „Regina Ketaminei” îi distribuia droguri, asistentul i le injecta

BeFunky-collage - 2024-08-15T225336.071
Matthew Perry, actorul din serialul Friends. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    15 Aug 2024   •   22:54

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu ancheta morţii lui Matthew Perry, actorul din serialul Friends, inclusiv doi medici, asistentul personal al actorului și o persoană cunoscută drept „Regina Ketaminei” acuzată că i-ar fi vândut actorului 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari, doze care ulterior i-ar fi provocat moartea , au anunțat polițiștii, scrie BBC. 

Poliția a declarat că ancheta, lansată în luna mai, a descoperit o „rețea criminală subterană extinsă” de furnizori de droguri care distribuiau cantități mari de ketamină.

Trei dintre inculpați - inclusiv asistentul starului din „Friends” - și-au recunoscut deja vinovăția pentru acuzații legate de droguri, în timp ce alți doi - un medic și o femeie cunoscută drept „Regina Ketaminei” - au fost arestați joi, potrivit Departamentului de Justiție.

Cine este „Regina Ketaminei”

Sangha este numită „Regina Ketaminei” în actul de acuzare, iar Plasencia este supranumit „Dr. P”. Ambele persoane se confruntă cu acuzații de conspirație pentru distribuirea de ketamină.

Sangha este acuzată, de asemenea, de un capăt de acuzare pentru menținerea unui loc implicat în activități legate de droguri, un capăt de acuzare pentru posesie cu intenția de a distribui metamfetamină, un capăt de acuzare pentru posesie cu intenția de a distribui ketamină și cinci capete de acuzare pentru distribuirea de ketamină.

Oficialii spun că Sangha a vândut ketamina care a dus, în cele din urmă, la moartea lui Perry.

În vârstă de 41 de ani, aceasta a fost acuzată că i-a vândut lui Matthew Perry 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari (8.550 de lire sterline), inclusiv lotul care a dus la moartea sa în octombrie 2023.

Autoritățile au descris-o pe Sangha ca fiind un traficant de droguri care știa că ketamina pe care o distribuia putea fi mortală.

O percheziție la locuința ei din North Hollywood a descoperit un „emporiu de droguri”, conform autorităților, ceea ce a sugerat puternic că ea furniza droguri multor alte persoane.

De cealaltă parte, Plasencia se confruntă cu șapte capete de acuzare pentru distribuirea de ketamină și două capete de acuzare pentru alterarea și falsificarea documentelor sau înregistrărilor legate de investigația federală.

Investigația asupra morții lui Perry s-a concentrat pe identificarea celor care au furnizat ketamina care a dus la supradoza fatală, iar Sangha este una dintre cele cinci persoane acuzate în legătură cu moartea actorului.

Cum ar fi ajuns actorul Matthew Perry victima dealerilor de droguri

Anchetatorii au detaliat modul în care dependența actorului de ketamină l-a condus de la medici la dealeri de stradă, în încercarea de a obține mai mult din acest drog și de a-l găsi mai ieftin. Anchetatorii spun că dealerii au profitat de dependența sa, iar un medic a scris chiar, într-un mesaj text: „Mă întreb cât va plăti acest idiot.”

Şi chiar dacă moartea lui Matthew Perry a fost considerată anul trecut un accident, fără dovezi de acte rele intenționate, Tre Lovell, fost procuror și avocat de proces în California, spune că autoritățile federale din SUA au făcut un mare efort pentru a vâna traficanții de droguri și medicii în speranța de a preveni supradozele.

El a mai declarat pentru BBC că astfel de cazuri pot fi greu de dus în fața unui juriu deoarece „când cineva alege să facă ceva din proprie inițiativă – să consume droguri și să facă o supradoză – tindem să ținem acea persoană responsabilă pentru propriile acțiuni,” a explicat 

„Este uneori mai dificil să judeci aceste cazuri atunci când încerci să ții alte persoane responsabile,” a adăugat el.

„Sunt cazuri dificile,” a adăugat Lovell, dar oficialii sunt conștienți că acuzațiile trebuie să fie „adaptate la legile” care ar permite o condamnare.

Deși Perry a avut un comportament ilegal, el este, de asemenea, o „victimă,” a spus Lovell, iar anchetatorii au remarcat că „ar fi trebuit să primească ajutor pentru dependența sa și nu să fie exploatat.”

Ce a declarat asistentul lui Matthew Perry

Asistentul personal al lui Matthew Perry, Kenneth Iwamasa, „i-a injectat” lui Perry ketamină pe 28 octombrie 2023, „ceea ce a dus la moartea și vătămarea corporală gravă”, se arată în actul de acuzare.

Documentele de la tribunal menționează că Iwamasa nu avea pregătire medicală și „știa foarte puțin, dacă știa ceva, despre administrarea și/sau tratamentul pacienților cu substanțe controlate”.

Co-conspiratorul Dr. Salvador Plasencia era pe deplin conștient de lipsa de experiență a lui Iwamasa, conform actului de acuzare.

În cele patru zile care au precedat moartea lui Perry, inclusiv în ziua respectivă, procurorii susțin că Iwamasa i-a administrat lui Perry mai mult de 20 de injecții cu ketamină, dintre care trei în ziua în care a murit, se precizează în documentele de acuzare.

Iwamasa a fost acuzat în iulie de un capăt de acuzare pentru conspirație la distribuirea de ketamină care a dus la moarte și vătămare corporală gravă și, conform înregistrărilor judiciare, a avut o audiere pentru schimbarea declarației de vinovăție pe 8 august, indicând că s-a ajuns la un acord de pledoarie.

Plasencia, Iwamasa și co-conspiratorii Eric Fleming și Dr. Mark Chavez știau că Perry avea un istoric de abuz de droguri și dependență și că a căutat de mai multe ori ajutor pentru a-și trata dependența și pentru a-și menține sobrietatea, se adaugă în document.

Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, a murit în casa sa din Los Angeles în octombrie. O autopsie a relevat o concentrație ridicată de ketamină în sângele său și a stabilit că „efectele acute” ale substanței controlate i-au provocat moartea.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close