Antena 3 CNN Externe Mapamond În SUA a fost executat un bărbat, chiar dacă și procurorii au ajuns să-l creadă nevinovat. Și familia victimei a cerut să fie salvat

În SUA a fost executat un bărbat, chiar dacă și procurorii au ajuns să-l creadă nevinovat. Și familia victimei a cerut să fie salvat

barbat de culoare cu ochelari
Marcellus „Khaliifah” Williams FOTO: CNN/ echipa de apărare a lui Marcellus Williams
de D.C.    |    25 Sep 2024   •   17:23

Marcellus Williams, în vârstă de 55 de ani, a fost executat marţi cu o injecţie letală în statul american Missouri, deşi existau îndoieli privind vinovăţia sa.

El fusese condamnat la moarte în 2001, pentru uciderea jurnalistei Felicia Gayle, înjunghiată de mai multe ori în timpul unei spargeri în casa ei, în 1998.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins două apeluri pentru oprirea execuţiei, în timp ce procuratura a cerut comutarea pedepsei capitale în închisoare pe viaţă, iar familia reporterei ucise se pronunţase de asemenea împotriva punerii în aplicare a condamnării la moarte.

Organizaţia umanitară Innocence Project a afirmat că a fost executat un om nevinovat. „Povestea lui Williams reaminteşte multe altele surprinse în sistemul judiciar penal din ţara noastră. Bărbat de culoare condamnat pentru uciderea unei femei albe, d. Williams a susţinut tot timpul că este nevinovat, până chiar la sfârşit. Condamnarea lui s-a bazat pe declaraţiile a doi martori oculari care au fost plătiţi pentru a depune mărturie. Nicio dovadă ADN nu l-a legat de crimă”, arată un comunicat al organizaţiei.

Innocence Project a transmis că „inimile noastre sunt alături de familia şi prietenii lui Marcellus Williams şi ai Feliciei Gayle, care au suferit pierderi şi traume inimaginabile”.

Conform datelor organizaţiei non-profit Death Penalty Information Center (Centrul de Informaţii privind Pedeapsa cu Moartea), în SUA au fost au fost executaţi anul acesta 16 condamnaţi, iar anul trecut au fost puse în aplicare 24 de pedepse capitale. 

×
Subiecte în articol: executie condamnare la moarte
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close