Antena 3 CNN Externe Mapamond Imaginea dezastrului Titan. Garda de Coastă publică filmarea din momentul în care a fost găsită epava pe fundul oceanului

Imaginea dezastrului Titan. Garda de Coastă publică filmarea din momentul în care a fost găsită epava pe fundul oceanului

titan
Epava submersibilului Titan. Foto: Captură video/Garda de Coastă a SUA
de Robert Kiss    |    19 Sep 2024   •   18:20

Garda de Coastă a SUA a publicat mai multe imagini care arată epava submersibilului Titan, care a explodat anul trecut, ucigându-i pe toți cei cinci pasageri. Epava a fost găsită pe fundul oceanului.

Submesibilul care cobora către epava Titanicului a explodat în iunie 2023.

La începutul acestei săptămâni, o audiere a dezvăluit că unul dintre ultimele mesajele de la echipajul de cinci persoane înainte de a pierde definitiv contactul cu nava-mamă a Titanului a fost „totul e bine aici”.

Echipajul de la bordul Titanului comunica cu personalul de suport de la bordul Polar Prince prin mesaje text, conform prezentării. La un moment dat, echipajul a pierdut contactul după un schimb repetat de întrebări din partea Polar Prince despre adâncimea și greutatea submarinului în timp ce cobora.

Titan se îndrepta într-o excursie privată spre epava Titanicului, aflată la aproape 4.000 de metri pe fundul Atlanticului de Nord.

Toate cele cinci persoane aflate la bord au fost ucise în urma imploziei submersibilului.

 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close