Antena 3 CNN Externe Boom sonic produs de avioanele israeliene la Beirut, în timp ce vorbea liderul Hezbollah. Nasrallah: „Am primit o lovitură dură”

Boom sonic produs de avioanele israeliene la Beirut, în timp ce vorbea liderul Hezbollah. Nasrallah: „Am primit o lovitură dură”

colaj isrel liban (3)
Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, ține primul discurs după exploziile de marți și miercuri din Liban. Foto: Colaj Gettyimages/Profimedia Images
de Robert Kiss    |    19 Sep 2024   •   17:35

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ținut, joi, primul discurs după exploziile de marți și miercuri din Liban. În timpul discursului, armata israeliană bombardează pozițiile Hezbollah din Liban, potrivit BBC și The Guardian. „Da, am primit o lovitură dură și severă. (...) „Le vom numi „masacrul de marți” și „masacrul de miercuri””, a spus Nasrallah în timpul discursului său. Avioane israeliene au zburat de asemenea la altitudine foarte joasă deasupra Beirutului în timpul discursului.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, afirmă că atacurile asupra dispozitivelor de comunicații au fost destinate „să ucidă 5.000 de oameni într-un moment”. „Aceasta a fost intenția inamicului”, spune acesta. Acesta a explicat că acele pagere au fost distribuite între membrii Hezbollah. El a adăugat că unele nu au fost încă distribuite. 

„Am asistat la un mare masacru în toată țara, un masacru fără precedent. Mulțumim guvernului libanez, Ministerului Sănătății, spitalelor, centrelor de sănătate, instituțiilor de sănătate, medicilor și asistentelor. Mulțumim guvernului sirian pentru că și-a deschis spitalele și ne-a ajutat”, a spus Nasrallah, care a promis răzbunare. „Nu voi vorbi despre timpul sau locul sau tipul de operațiune. Dar bineînțeles, va veni pedeapsa. Când, unde, cum? Veți ști când va veni momentul. Nu voi vorbi despre asta acum.”

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile ne cere, evident, să luăm atitudine”, a spus Hassan Nasrallah la începutul discursului său. „Am înființat diferite comitete de investigație și studiem toate scenariile posibile”. El a spus că exploziile au avut loc și în farmacii, spitale, piețe, magazine, case, mașini și pe străzile unde se aflau mulți civili.

În timp ce Nasrallah vorbește, Israelul lovește Hezbollah. Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene a declarat că a „finalizat recent aprobarea planurilor pentru frontul de nord”, potrivit unui comunicat al Armatei.

IDF a mai spus că lovește țintele Hezbollah în Liban. Aceste lovituri au vizat Jennata, Deir Kanoun al-Nahr, Mjadel, Markaba, Qabrikha, Bani Hayan, Mansouri, Deir Amess, Hasis, Deir Antar, Haniyeh, Zebqine, Froun și Rabb Thalathin.

De asemenea, avioanele israeliene au produs un boom sonic deasupra Beirutului în timpul discursului lui Nasrallah.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close