Antena 3 CNN Externe Liderul Hamas spune că gruparea teroristă e pregătită pentru „un lung război de uzură” împotriva Israelului: „Îi vom distruge”

Liderul Hamas spune că gruparea teroristă e pregătită pentru „un lung război de uzură” împotriva Israelului: „Îi vom distruge”

Yahya Sinwar si benjamin netanyahu
Mesajul vine la o zi după un atac rar asupra centrului Israelului, revendicat de rebelii houthi. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    16 Sep 2024   •   22:09

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a declarat luni că gruparea teroristă este pregătită pentru un „lung război de uzură” împotriva Israelului, într-un mesaj adresat rebelilor houthi din Yemen, care au efectuat duminică un rar atac cu rachete asupra centrului Israelului, transmite The Times of Israel.

„Ne-am pregătit să ducem un război lung de uzură, care va distruge voința politică a inamicului”, spune liderul Hamas, afirmând că militanții din Gaza și grupurile aliate din Irak, Liban și Yemen vor învinge Israelul.

„Vă felicit pentru succesul în trimiterea rachetelor în inima entității inamice, ocolind toate sistemele de apărare și interceptare”, a spus Sinwar în mesajul adresat liderului Houthi, Abdul Malik al-Huthi.

„Eforturile noastre combinate cu ale voastre” și cu ale grupurilor din Liban și Irak „vor distruge acest inamic și îl vor înfrânge”, adaugă Sinwar.

Mesajul vine la o zi după un atac rar asupra centrului Israelului, revendicat de rebelii houthi, care controlează capitala yemenită Sanaa şi o mare parte din coasta Mării Roşii.

Racheta lansată din Yemen a lovit centrul Israelului, duminică dimineață.

Atacul cu rachetă nu a provocat victime, dar premierul israelian, Benyamin Netanyahu, i-a avertizat pe rebelii houthi că vor plăti „un preţ mare”. Rebelii yemeniţi au lansat deja mai multe atacuri împotriva Israelului, susţinând că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul este în război cu Hamas de aproape un an.

 

×
Subiecte în articol: Hamas razboi Israel Fasia Gaza Yahya Sinwar
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close