Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un trimite 250 de lansatoare de rachete la granița cu Coreea de Sud. Dictatorul nord-coreean spune că le-a conceput personal

Kim Jong Un trimite 250 de lansatoare de rachete la granița cu Coreea de Sud. Dictatorul nord-coreean spune că le-a conceput personal

lansatoare
Rachete nord-coreene lansate în cursul unui exercițiu desfășurat într-o locație neprecizată, în aprilie 2024. Sursă: hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2024   •   10:28

Regimul din Coreea de Nord a anunțat, luni, că a transferat 250 de lansatoare de rachetă de generație nouă la dispoziția trupelor sale staționate la frontiera cu Coreea de Sud, transmite Agerpres.

"O ceremonie privind transferul a 250 de lansatoare de rachetă tactice de generație nouă trupelor militare de la frontieră a avut loc la Phenian, sub conducerea directă a liderului Kim Jong Un, a relatat agenția KCNA.

Aceste dispozitive reprezintă "arme tactice modernizate", a declarat liderul nord-coreean, care a dat asigurări că "le-a conceput personal".

Phenianul şi-a întărit capacitățile militare la frontieră, în timp ce autoritățile din Coreea de Sud și-au reluat campaniile de propagandă prin difuzoare împotriva regimului nord-coreean.

Relațiile între cele două state sunt marcate în prezent de cele mai puternice tensiuni din ultimii ani.

Din punct de vedere tehnic, aceste țări sunt încă în război, întrucât conflictul care le-a opus între anii 1950 şi 1953 s-a încheiat cu un armistițiu, şi nu cu un tratat de pace.

În timp ce Seulul a trimis manifeste anti-Kim peste frontieră, Coreea de Nord a lansat în ultimele luni baloane cu deșeuri în Coreea de Sud.

Kim Jong Un i-a trimis un balon cu gunoi președintelui sud-coreean

Un astfel de balon a aterizat, luna trecută, chiar în curtea complexului prezidențial de la Seul.

Responsabilii cu securitatea instituției prezidențiale au mobilizat echipe de intervenție chimică în urma incidentului.

Ulterior, rezultatele investigațiilor au confirmat că nu există niciun pericol de contaminare

A fost pentru prima dată când sediul președinției sud-coreene, situat în centrul capitalei și protejat de militari, a fost afectat de direct de gunoiul expediat pe calea aerului din Coreea de Nord.

Regimul de la Phenian prezintă aceste demersuri ca fiind represalii pentru faptul că Sudul, la rândul său, trimite baloane încărcate cu materiale de propagandă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close