Antena 3 CNN Externe Kamala Harris refuză să participe la dezbaterea cu Donald Trump de la Fox News. Ce spune echipa de campanie

Kamala Harris refuză să participe la dezbaterea cu Donald Trump de la Fox News. Ce spune echipa de campanie

kamala harris getty
Kamala Harris a declarat că intenţionează să participe la dezbaterea planificată iniţial. Sursă foto: Getty Images
04 Aug 2024   •   08:36

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a propus o dezbatere cu vicepreşedintele democrat Kamala Harris la Fox News, în 4 septembrie, dar echipa de campanie lui Harris a replicat că republicanul ar încerca să se retragă dintr-o dezbatere care fusese deja stabilită să aibă loc la postul ABC, potrivit Reuters.

Regulile ar fi similare cu cele ale primei dezbateri cu preşedintele Joe Biden, care a renunţat de atunci la candidatura sa pentru realegere, a declarat Trump într-o postare, în social media. 

De data aceasta ar avea o „audienţă de arenă completă” şi ar avea loc în statul Pennsylvania, a spus Trump.

Trump şi Biden conveniseră asupra unei a doua dezbateri pe 10 septembrie la ABC News, pe care fostul preşedinte sugerase să o mute la Fox, cea mai populară reţea printre adepţii săi.

Harris a declarat sâmbătă că intenţionează să participe la dezbaterea planificată iniţial. „Este interesant cum „oricând, oriunde” devine „un moment specific, un spaţiu sigur specific”, a scris ea pe platforma social media X. 

„Voi fi acolo pe 10 septembrie, aşa cum a fost de acord. Sper să îl văd acolo”.

Purtătorul de cuvânt al lui Harris, Michael Tyler, a declarat că Trump „se teme” şi că este pregătită să discute despre alte dezbateri după cea din 10 septembrie, cu care „ambele campanii au fost deja de acord”.

Sâmbătă, Trump a declarat pe Truth Social că lui Harris „îi este frică să o facă” şi că se va întâlni cu ea pe 4 septembrie, „sau, nu o voi vedea deloc”.

Ambii candidaţi au străbătut ţara în ultima vreme, Trump încercând noi linii de atac împotriva lui Harris, care, potrivit unor sondaje, se află practic la egalitate cu fostul preşedinte.

La un miting în Atlanta, sâmbătă seara, Trump a atacat caracterul lui Harris şi politicile pe care aceasta le-a promovat în calitate de vicepreşedinte şi a continuat să ridice întrebări cu privire la identitatea sa rasială.

ABC News nu a avut niciun comentariu cu privire la declaraţia lui Trump, a declarat un purtător de cuvânt.

David Plouffe, un consilier al fostului preşedinte Barack Obama care s-a alăturat recent campaniei lui Harris, a postat pe social media: „Acum, el pare să se simtă confortabil doar într-un cocon, cerând locului său fericit, Fox, să găzduiască un miting Trump şi să-l numească o dezbatere. Poate că nu se descurcă decât dezbătând pe cineva de vârsta lui”.

Donald Trump are 78 de ani, iar Kamala Harris are 59 de ani.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close