Antena 3 CNN Externe Joe Biden și Kamala Harris reacționează după ce Trump ar fi fost din nou ținta unei tentative de asasinat

Joe Biden și Kamala Harris reacționează după ce Trump ar fi fost din nou ținta unei tentative de asasinat

joe biden kamala harris getty
Duminică, în apropierea lui Donald Trump au fost trase focuri de armă. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    16 Sep 2024   •   08:38

Președintele american Joe Biden a scris pe rețelele sociale, după a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, că este ușurat că fostul președinte este în siguranță și a subliniat că violența, fie politică sau de altă natură, nu își are locul în Statele Unite. Un mesaj similar a venit și din partea vicepreședintei Kamala Harris.

„Am fost informat de echipa mea cu privire la ceea ce autorităţile federale investighează ca fiind o posibilă tentativă de asasinare a fostului preşedinte Trump.

Un suspect a fost reţinut şi felicit Secret Service şi partenerii lor responsabili cu aplicarea legii pentru vigilenţa şi eforturile lor de a îi menţine în siguranţă pe fostul preşedinte şi pe cei din jurul său.

Sunt uşurat că fostul preşedinte este nevătămat. Există o anchetă activă cu privire la acest incident, în timp ce forţele de ordine adună mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat.

Aşa cum am spus de mai multe ori, violenţa politică sau orice altă formă de violenţă nu îşi are locul în ţara noastră şi am cerut echipei mele să continue să se asigure că Secret Service dispune de toate resursele, capacităţile şi măsurile de protecţie necesare pentru a menţine siguranţa fostului preşedinte”, este mesajul lui Biden, postat pe X.

„Sunt profund tulburat de posibila tentativă de asasinare a fostului președinte Trump de astăzi. Pe măsură ce adunăm faptele, voi fi clar: condamn violența politică. Cu toții trebuie să ne facem datoria pentru a ne asigura că acest incident nu va conduce la alte violențe.

Sunt recunoscătoare că fostul președinte Trump este în siguranță. Felicit Serviciul Secret al SUA Secret Service și partenerii de aplicare a legii pentru vigilența lor. După cum a afirmat președintele Biden, administrația noastră se va asigura că Secret Service dispune de toate resursele, capacitățile și măsurile de protecție necesare pentru a-și îndeplini misiunea esențială”, a scris și Kamala Harris într-o postare pe X.

Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Pennsylvania, la 13 iulie, iar duminică, în apropierea, sa s-au tras focuri de armă, FBI anunţând că investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinare a fostului preşedinte.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close