Antena 3 CNN Externe JD Vance spune că remarca sa despre „femeile cu pisici și fără copii” a fost „stupidă”, dar își menține punctul de vedere

JD Vance spune că remarca sa despre „femeile cu pisici și fără copii” a fost „stupidă”, dar își menține punctul de vedere

jd vance getty
JD Vance i-a criticat pe cei care au decis să nu aibă copii din cauza schimbărilor climatice. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    12 Oct 2024   •   21:48

JD Vance, candidatul ales de Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte al SUA, a declarat că modul în care și-a formulat criticile la adresa „femeilor cu pisici și fără copii” a fost „stupid”. „Cu siguranță mi-aș fi dorit să o fi spus altfel”, a declarat Vance într-un interviu publicat sâmbătă în The New York Times, potrivit CNN.

Dar Vance a declarat că își menține punctul de vedere pe care l-a exprimat în calitate de candidat la Senatul SUA, într-un interviu acordat în 2021 lui Tucker Carlson, în care discuta despre liderii Partidului Democrat, inclusiv despre vicepreședintele Kamala Harris.

El a spus că nu a intenționat să îi critice pe cei care nu au putut avea copii „din motive medicale, sociale - să lăsăm asta deoparte; nu vorbim despre astfel de oameni”.

„Ceea ce am încercat cu siguranță să ilustrez în cele din urmă într-un mod foarte nearticulat este că eu cred că țara noastră a devenit aproape patologic anti-copii”, a spus Vance.

El i-a criticat în special pe cei care au decis să nu aibă copii din cauza schimbărilor climatice, descriind o astfel de decizie drept „foarte deranjantă” și „sociopată”.

„Cred că este un mod ciudat de a gândi despre viitor. Să nu avem copii din cauza îngrijorărilor legate de schimbările climatice? Cred că cel mai bizar lucru este conducerea noastră, care încurajează femeile tinere și, sincer, bărbații tineri, să gândească în acest fel”, a spus Vance. „Dacă filozofia ta politică spune: Nu face asta din cauza îngrijorărilor legate de schimbările climatice - da, cred că este un mod foarte, foarte nebun de a gândi despre lume.”

În interviul din 2021 cu Carlson, Vance i-a menționat în mod specific pe Kamala Harris, pe reprezentanta din New York Alexandria Ocasio-Cortez și pe secretarul pentru transporturi Pete Buttigieg înainte de a spune că „întregul viitor al democraților este controlat de oameni fără copii”.

El a renunțat să folosească această etichetă pentru Harris în interviul cu The New York Times, descriind-o pe vicepreședintă drept o „mamă vitregă bună”.

„Nu a depășit încă faza cu „Nu ar trebui să aveți copii din cauza schimbărilor climatice”. Dar cred că, în unele dintre interviurile sale, ea a sugerat că există o rezonabilitate la această perspectivă. Dar, din nou, nu cred că este o perspectivă rezonabilă”, a spus Vance.

Vance a afirmat, de asemenea, că în societatea americană există o nouă „frustrare patologică față de copii”, citând ca exemplu reacțiile negative față de copii în transportul public sau în restaurante. De asemenea, el a arătat că copiilor li s-a cerut să poarte măști la școală în timpul pandemiei de coronavirus și a spus că școlile au respins „perspectiva părinților”.

„Principalul mod în care copiii de 3 ani își dau seama de dezvoltarea limbajului este să vadă expresia nonverbală care vine odată cu acesta. Obliterăm complet limbajul și dezvoltarea socială a copiilor? Mulți părinți gândeau astfel”, a spus el.

×
Subiecte în articol: jd vance Kamala Harris Donald Trump
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close