Antena 3 CNN Externe "Din păcate, e adevărat." JD Vance, vicepreședintele ales de Trump, reia declarațiile despre "democrații fără copii, cu vieți jalnice"

"Din păcate, e adevărat." JD Vance, vicepreședintele ales de Trump, reia declarațiile despre "democrații fără copii, cu vieți jalnice"

Abaca Vance
JD Vance. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2024   •   15:45

JD Vance, candidatul ales de Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte al SUA, contraatacă în scandalul provocat de mai vechile sale comentarii, în care i-a numit pe liderii democrați drept "femei bătrâne cu pisici și fără copii, cu existențe jalnice", notează BBC.

Aceste comentarii au fost făcute inițial în 2021, într-un interviu pe care Vance i l-a acordat fostului realizator Fox News, Tucker Carlson, pe când tânărul politician candida pentru un loc în Senat.

Ele au reapărut, săptămâna aceasta, fiind evocate în contextul poziției proeminente a lui JD Vance, din perspectiva alegerilor prezidențiale din SUA.

Actrița Jennifer Aniston s-a numărat printre cei care l-au criticat pe republicanul de 39 de ani pentru aparentul său atac din 2021 la adresa femeilor fără copii.

Însă JD Vance susține că alta a fost ținta spuselor sale.

"Evident, a fost un comentariu sarcastic. Oamenii se concentrează prea mult pe sarcasm și nu pe esența a ceea ce am spus, de fapt. Iar esența a ceea ce am spus, este, din păcate, adevărată", a declarat el, vineri, într-o discuție cu jurnalista conservatoare Megyn Kelly.

JD Vance, care are trei copii, a insistat că nu a criticat persoanele care nu au copii.

"Este vorba despre o critică la adresa Partidului Democrat, pentru că a devenit anti-familie și anti-copii. Ideea simplă pe care am spus-o este că a avea copii, a deveni tată, a deveni mamă, cred că îți schimbă, într-adevăr, perspectiva într-un mod destul de profund. Iar societatea noastră a devenit sceptică și chiar ostilă față de ideea de a avea copii", a explicat el.

JD Vance a atacat-o pe Kamala Harris în interviul din 2021, acuzând-o pentru faptul că nu are copii biologici

În interviul original din 2021, JD Vance a insistat asupra faptului că unui unii politicieni importanți din Partidul Democrat nu au copii și a indicat-o, în acest sens, pe Kamala Harris. Aceasta este căsătorită cu Doug Emhoff, fiind mama vitregă a celor doi copii naturali ai soțului său.

"Întregul viitor al democraților este controlat de oameni fără copii. Ce sens are să ne predăm țara unor oameni care nu au, cu adevărat, o miză directă, personală, în legătură cu ea?", s-a întrebat el, retoric.

Vance, care reprezintă statul american Ohio în Senatul SUA, a continuat atunci spunând că, în Administrația Biden, țara este condusă "de o grămadă de femei bătrâne cu pisici și fără copii, care sunt nefericite cu viața lor și cu alegerile pe care le-au făcut, așa că vor să-i facă nefericiți și pe restul americanilor".

Vineri, politicianul republican a încercat să fie mai nuanțat:

"Le doresc copiilor săi vitregi, Kamalei Harris și întregii ei familii tot binele. Ideea nu este că ea este mai puțin împlinită (din cauză că nu are copii naturali). Ideea este că partidul ei a urmărit un set de politici care sunt profund împotriva copiilor", a spus JD Vance.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close