Antena 3 CNN Externe Iranul a dezvăluit cauzele prăbuşirii elicopterului preşedintelui Ebrahim Raisi. Concluziile finale ale anchetei

Iranul a dezvăluit cauzele prăbuşirii elicopterului preşedintelui Ebrahim Raisi. Concluziile finale ale anchetei

elicopter prabusit
Investigaţiile au arătat că elicopterul transporta două persoane în plus faţă de capacitatea pe care o dictau protocoalele de securitate. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    21 Aug 2024   •   19:48

Prăbuşirea elicopterului în care se afla preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi care a dus la moartea acestuia a fost cauzată de condiţiile meteo şi de incapacitatea aeronavei de a suporta greutatea pe care o transporta, a relatat miercuri agenţia de ştiri semioficială Fars, citând o sursă de securitate informată despre concluziile finale ale anchetei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Un raport preliminar al armatei iraniene a indicat în luna mai că, până la acel moment, ancheta nu descoperise dovezi ale unei mâini criminale sau ale unui atac.

„Investigaţia în cazul prăbuşirii elicopterului ayatollahului Raisi a fost finalizată (...) există o certitudine totală că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident”, a afirmat sursa de securitate, căreia Fars nu i-a precizat identitatea.

Două cauze ale accidentului au fost identificate: condiţiile meteo nu erau potrivit pentru zbor, iar elicopterul nu a putut să suporte greutatea, ceea ce l-a făcut să se lovească de un munte, a adăugat sursa, potrivit Fars.

Investigaţiile au arătat că elicopterul transporta două persoane în plus faţă de capacitatea pe care o dictau protocoalele de securitate, a mai declarat sursa pentru Fars.

Ebrahim Raisi, un ultraconservator şi potenţial succesor al ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului pe un teren muntos în apropierea graniţei cu Azerbaidjan. Împreună cu el au decedat şi ceilalţi opt ocupanţi ai elicopterului, printre care ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian.

×
Subiecte în articol: Ebrahim Raisi elicopter prabusit Iran
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close