Antena 3 CNN Externe Trump nu mai vrea o nouă dezbatere cu Kamala Harris nici măcar la Fox News: „Nu va fi nicio revanşă!”

Trump nu mai vrea o nouă dezbatere cu Kamala Harris nici măcar la Fox News: „Nu va fi nicio revanşă!”

Donald Trump
Donald Trump nu mai vrea nicio dezbatere cu Kamala Harris. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    10 Oct 2024   •   08:25

Fostul președinte SUA, Donald Trump, actual candidat republican la alegerile din 5 noiembrie, a refuzat încă două propuneri de dezbatere cu rivala sa democrată, Kamala Harris, în ciuda faptului că una dintre oferte venea de la postul aliat republicanilor, Fox News.

Fostul președinte susține că a câștigat ambele dezbateri precedente, deși consensul în ce privește dezbaterea cu Kamala Harris a fost că Trump a avut o prestație lamentabilă care i-a scăzut șansele de a fi reales pentru al doilea mandat neconsecutiv.

„Nu va fi nicio revanşă!”, a scris Trump pe reţeaua sa, Truth Social, în ciuda propunerilor făcute de canalele CNN şi Fox News de a organiza o întâlnire faţă în faţă între cei doi candidaţi.

„Kamala a declarat clar ieri că nu va face nimic diferit de Joe Biden, aşa că nu este loc de dezbatere”, a adăugat Trump.

Deși Trump a mai exclus, anterior, posibilitatea unei noi dezbateri, temându-se, cel mai probabil, că și aceasta va fi un eșec, tradiția impunea organizarea a trei dezbateri prezidențiale înainte de data alegerilor. Prima oară când s-a încălcat această tradiție a fost în 2020, când îmbolnăvirea lui Trump de Covid a dus la anularea dezbaterii cu numărul doi.

Trump a invocat alte motive pentru a-şi explica refuzul - el a spus că „este deja foarte târziu în proces, votul a început deja”.

De asemenea, el a mai susținut că nu mai este nevoie să dezbată din nou, pentru că, în opinia sa, a dominat-o pe Kamala Harris pe 10 septembrie. „Am câştigat ultimele două dezbateri, una cu Joe escrocul, cealaltă cu Kamala mincinoasa”, a susținut Trump.

Potrivit majorității observatorilor, însă, vicepreşedinta democrată a fost cea care a câştigat duelul lor televizat.

Fosta procuroare a reuşit să-şi atragă rivalul asupra subiectelor cele mai susceptibile să-i rănească ego-ul - participarea la mitinguri, nemulţumirea foştilor săi aliaţi politici, reputaţia internaţională, împiedicându-l să-şi dezvolte propria viziune pentru ţară.

CNN le-a dat candidaților un termen limită - ziua de joi - să accepte să dezbată pe 23 octombrie în Atlanta, statul Georgia. De cealaltă parte, Fox News, postul aliat republicanilor, a propus o dezbatere în Pennsylvania pe 24 sau 27 octombrie. Trump a refuzat ambele oferte.

Dezbaterea de pe 1 octombrie dintre cei doi candidaţi la vicepreşedinţie, J.D. Vance şi Tim Walz, considerată destul de strânsă şi uşor în avantajul republicanului, va rămâne, aşadar, ultima mare dezbatere între republicani şi democraţi pentru a-şi face cunoscute viziunile pentru ţară.

Trump şi Harris se află aproape la egalitate în sondajele din statele cheie care vor decide cine va fi noul locatar de la Casa Albă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close