Antena 3 CNN Externe Încă un comandant Hezbollah a fost ucis. Momentul în care a fost eliminat într-un atac israelian cu drone în sudul Libanului

Încă un comandant Hezbollah a fost ucis. Momentul în care a fost eliminat într-un atac israelian cu drone în sudul Libanului

Ali Jamal al-Din Jawad
Ali Jamal al-Din Jawad a fost eliminat într-un atac israelian cu drone în sudul Libanului. FOTO: X
de Georgiana Marina    |    06 Aug 2024   •   07:57

Încă un comandant Hezbollah a fost ucis de armata israeliană într-un atac cu drone care a avut loc în sudul Libanului. Liderii grupării au confirmat moartea lui Ali Jamal al-Din Jawad în urma loviturii, dar nu au dat informații cu privire la rangul său, relatează The Times of Israel.

Ali Jamal al-Din Jawad a fost lovit în satul Aabba din sudul Libanului.

Moartea lui Jawad ridică bilanţul militanţilor Hezbollah eliminaţi începând din luna octombrie la cel puţin 393, precizează The Times of Israel.

Atacul intervine în timp ce sunt temeri cu privire la răspunsul Iranului la asasinarea lui Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas, săptămâna trecută, la Teheran, un atac care a fost pus pe seama Israelului, deşi nu a fost revendicat.

IDF afirmă că eliminarea comandantului este o lovitură semnificativă pentru capacităţile mişcării libaneze susţinute de Iran de a efectua atacuri asupra Israelului.

Avioanele de luptă israeliene au mai lovit şi o clădire folosită de Hezbollah şi alte infrastructuri din în sudul Libanului, potrivit oficialilior de la Tel Aviv.  

Drone dinspre Liban, interceptate de apărarea aeriană israeliană

Pe de altă parte, mai multe drone încărcate cu explozibil au fost depistate, luni seara, trecând graniţa din Liban spre nordul Israelului.

Sirenele de alertă aeriană au sunat între orele 20:38 şi 20:46 în zona Galileei Superioare şi de Vest.

Potrivit IDF, una dintre drone a fost interceptată de apărarea aeriană, iar celelalte au avut impact în zona Muntelui Meron, fără a provoca răniţi.

Sirenele au sunat în zona Muntelui Meron în timpul incidentului. Hezbollah a revendicat atacul, afirmând că a lansat mai multe drone explozive asupra unei baze militare israeliene.

 

×
Subiecte în articol: Israel Liban Iran Hezbollah atac drone
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close