Antena 3 CNN Externe A fost găsit trupul comandantului Hezbollah ucis în atacul israelian din Beirut

A fost găsit trupul comandantului Hezbollah ucis în atacul israelian din Beirut

Beirut
Cadavrul comandantului-şef al Hezbollah a fost găsit sub dărâmăturile imobilului din Beirut. Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2024   •   20:17

Cadavrul comandantului-şef al aripii militare a grupării libaneze pro-iraniene Hezbollah, Fuad Shukr, a fost găsit miercuri sub dărâmăturile imobilului lovit marţi seară într-un raid al aviaţiei israeliene într-o suburbie a capitalei libaneze Beirut, au declarat agenţiilor AFP şi Reuters surse apropiate Hezbollah.

Armata israeliană anunţase încă de marţi seară că a reuşit să-l ucidă pe Fuad Shukr, pe care l-a descris drept „cel mai înalt responsabil militar” al grupării pro-iraniene, care nu a anunţat nimic oficial legat de soarta respectivului comandant, scrie Agerpres.

În schimb, Ministerului libanez al Sănătăţii a anunţat miercuri după-amiază un bilanţ de cinci morţi, dintre care trei femei şi doi copii, şi peste 70 de răniţi în urma bombardamentului israelian asupra imobilului în care se afla Fuad Shukr.



Israelul îl consideră pe acesta din urmă responsabil pentru atacul cu rachetă în urma căruia 12 copii şi adolescenţi au fost ucişi în weekend pe un teren de fotbal în oraşul druz Majdal Shams situat pe platoul sirian Golan anexat de Israel, în timp ce Hezbollahul neagă orice implicare în acest atac.

Israelul anunță că l-a ucis pe Fuad Shukr, comandant militar Hezbollah, acuzat de atacul din Majdal Shams

Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat, marți noaptea, că Fuad Shukr, un lider militar de rang înalt al grupării Hezbollah, a fost ucis într-un raid aerian efectuat de statul evreu în capitala libaneză Beirut.

Potrivit IDF, Fuad Shukr, cunoscut și sub drept Hajj Mohsin, a fost comandantul militar cu rangul cel mai mare în Hezbollah.

El a făcut parte din Consiliul Jihadului și a fost șeful diviziei strategice a grupării pro-iraniene.

Ar fi fost, de asemenea, consilier militar superior al liderului politic al Hezbollah, Hassan Nasrallah.

IDF susține că, de la atacul Hamas din 7 octombrie, Shukr a gestionat atacurile Hezbollah împotriva Israelului, inclusiv lovitura din Majdal Shams, de sâmbătă, care a ucis 12 copii și adolescenți pe un teren de sport.

×
Subiecte în articol: Hezbollah Beirut cadavru Fuad Shukr
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close